Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Vier onmisbare tips voor een open keuken

11-04-2019

Een keuken is de laatste jaren veel meer dan alleen een ruimte waarin er gekookt wordt. Het is een plek waarin wordt geleefd. Eten, drinken én samen zijn. Een open keuken is hiervoor natuurlijk erg geschikt. Tijdens het koken kun je gezellig praten met het gezelschap om je heen of mee genieten van hetgeen er op televisie is. Ideaal!

Naast het ruimtelijke gevoel wat een open keuken met zich meebrengt, is het ook nog eens heel gezellig omdat je direct contact hebt met de omgeving. Maar een open keuken is natuurlijk ook altijd in het zicht. Het is daarom belangrijk dat deze een rustige uitstraling heeft. Hiermee voorkom je een chaotische sfeer in je woonruimte. Wij geven je vier onmisbare tips voor een open keuken!

Tips open keuken | Satink Zwolle

Het afzuigsysteem

Met een open keuken komen kookgeurtjes sneller de woonkamer binnen, dan wanneer de twee ruimtes gescheiden zijn. Belangrijk is dus om een goed afzuigsysteem te hebben. Met een geïntegreerd afzuigsysteem houd je de muur en het plafond vrij, waardoor je keuken nóg ruimtelijker oogt. Daarnaast is een geïntegreerd afzuigsysteem ook nog eens heel stil.

De opstelling van je keuken

Om de keuken rustig te houden is het verstandig om bijvoorbeeld de prullenbak en de vaatwasser zoveel mogelijk uit het zicht van de woonkamer te houden. Zo houd je het aanzicht van je keuken vanuit de woonkamer netjes.

Verlichting

De verlichting in je open keuken is zeer essentieel. Naast goed licht om in te koken, is sfeervol licht natuurlijk ook gewenst. Maak daarom gebruik van spotjes die kunt dimmen. Hiermee kun je de verlichting zelf aanpassen naar de sfeerbeleving dat wenselijk is.

De meubels

Denk van tevoren goed na over de opstelling van de meubels in de open ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om door middel van een eettafel de keuken (enigszins) te scheiden van de woonkamer. In een kleinere open keuken is een ronde eettafel ideaal. Of kies voor een open keuken met geïntegreerde eettafel. Ook kun je kiezen voor een kookeiland met bar, zodat koken nóg gezellig wordt!

Open keuken van koper | Satink Zwolle

Open keukens bij Satink Zwolle

Droom jij ook van een open keuken en wil je nog meer inspiratie opdoen? Dan ben je bij Satink Zwolle aan het juiste adres! Ons diverse aanbod aan keukens biedt voor ieder wat wils. Kom langs bij ons in de showroom en vind een keuken die aan jouw wensen voldoet. Maak direct een afspraak met een van onze gespecialiseerde keukenadviseurs. met een van onze gespecialiseerde keukenadviseurs. Wij helpen je graag om jouw droomkeuken te verwezenlijken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
21 mei - 2023 Karin uit Zwolle Goed advies en mooie showroom.

Vooral de SieMatic showroom is prachtig!

Satink Keukens | Border 9
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.