Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Wat is de juiste werkbladhoogte voor je keuken?

08-09-2022

De hoogte van een keukenwerkblad, is misschien wel het laatste waar je aan denkt bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Op het oog een klein detail, maar voor de kookliefhebbers die lang en veel in de keuken staan maakt de juiste werkbladhoogte een wereld van verschil. Wij vertellen je alles over de juiste werkbladhoogte!

Een keukenwerkblad op de onjuiste hoogte

Een keukenwerkblad op onjuiste hoogte kan vervelende lichamelijke klachten opleveren. Als je te lang achter een werkblad staat die te laag is, kun je door de gebogen houding rug- en nekklachten ontwikkelen. Is juist het omgekeerde waar en is het werkblad te hoog voor jouw lengte? Dan kun je op termijn vervelende schouderklachten ervaren.

werkbladhoogte | Satink Keukens

De gemiddelde hoogte van een keukenwerkblad

Over het algemeen genomen worden de meeste keukens afgeleverd met een werkbladhoogte tussen de 90 en 95 centimeter. Iedereen die zelf tussen 1.70 en 1.90 meter lang is, zal met deze hoogte in principe geen lichamelijke klachten ontwikkelen. Ben je kleiner dan 1.70 meter? Dan is een werkbladhoogte van tussen de 85 en 90 centimeter ideaal. Ben je juist, met een lengte van meer dan 1.90 meter, een stuk langer dan de gemiddelde Nederlander? Dan is het raadzaam om rug- en nekklachten te voorkomen door een werkblad met een hoogte tussen de 95 en 100 centimeter. Pas wel op, een werkbladhoogte van een keuken die te ver afwijkt van het gemiddelde kan problemen geven bij een eventuele woningverkoop. Daarom is het raadzaam om niet te ver af te wijken van de gemiddelde hoogte van 90 tot 95 centimeter.

Een ezelsbruggetje voor de ideale hoogte

Er bestaat een simpel ezelsbruggetje voor de ideale werkbladhoogte voor jouw lengte. Doe het schoeisel aan wat je altijd draagt tijdens het koken. Kook je zonder schoeisel aan? Dan is het vanzelfsprekend om het ezelsbruggetje zonder schoeisel te doorlopen, een flinke schoenzool kan zomaar enkele centimeters schelen. Ga voor het aanrecht staan en steek je armen uit in een hoek van 90 graden. In de ideale situatie zouden je armen 15 tot 25 centimeter boven het keukenblad uit moeten komen.

Wat is de werkbladhoogte in een keuken | Satink Keukens

Persoonlijk advies voor de juiste werkbladhoogte

Onze keukenadviseurs staan je graag te woord voor meer informatie over de juiste hoogte van jouw nieuwe keuken. Samen met hen kun je zelf ervaren wat een juiste werkbladhoogte doet met jouw houding, waardoor het koken nog fijner en aangenamer wordt. Maak via onze website eenvoudig een vrijblijvende afspraak!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.