Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Wat kost een nieuwe keuken | Satink Keukens

Wat kost een nieuwe keuken?

29-09-2023

“Wat kost een nieuwe keuken?”, een vrij logische vraag die opkomt bij het kopen van een nieuwe keuken. Voor vele mensen is het kopen van een nieuwe keuken een ware investering waar relatief veel geld mee is gemoeid. Toch is het lastig om te zeggen wat een nieuwe keuken precies kost, aangezien het afhankelijk is van verschillende factoren. In deze blog zullen wij van Satink Keukens jou een beter beeld geven over het kostenplaatje van een nieuwe keuken!

De gemiddelde kosten van een keuken

Om met de deur in huis te vallen, gemiddeld kost een nieuwe keuken €12.500,- waarbij het gemiddelde prijsbereik tussen de €5.000,- en €20.000,- ligt. Bij Satink Keukens ben je op het juiste adres voor nieuwe keukens uit alle segmenten. Zo is het mogelijk om bij ons jouw eerste keuken samen te stellen voor onder de €10.000,-, ideaal voor starters die toch een kwalitatieve keuken willen. Of ben je op zoek naar een topklasse design keuken met de meest recente keukenapparatuur? Dan kan je met onze SieMatic collectie ook jouw hart ophalen.

Belangrijk om te vermelden is dat bovenstaande kosten exclusief montage zijn. Wij adviseren dan ook om extra budget te reserveren voor de demontage van de oude keuken en de montage van jouw nieuwe keuken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

Wat kost een nieuwe keuken | Luxe SieMatic keuken | Satink Keukens

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe keuken?

Het gemiddelde prijsbereik van een nieuwe keuken is vrij uiteenlopend. Dit heeft alles te maken met het feit dat de prijs van een nieuwe keuken afhankelijk is van verschillende factoren. Hieronder zullen we per factor verder toelichten waar je tijdens de aanschaf van een nieuwe keuken op moet letten.

Keukenopstelling

Allereerst de meest voor de hand liggende, de keukenopstelling. Hoe groter de keuken is, hoe hoger de kosten ervan uitvallen. Wil je de kosten beperken? Dan is een rechte keuken een goede keukenopstelling om te overwegen. Maken de kosten niet uit en wil je een waar statement piece? Dan is een eilandkeuken ideaal, waarbij je functionaliteit combineert met het sociale karakter van een ontmoetingsplek.

Keukenmateriaal

De keuze in keukenmateriaal kan veel invloed hebben op de algehele prijs van de keuken. Zo zijn massieve materialen zoals hout, steen en staal duurder dan kunststof materialen. Een ander punt van aandacht is het keukenblad, waar de prijzen sterk uiteen kunnen lopen. De meest budgetvriendelijke optie is een kunststof keukenblad, ideaal wanneer je een keukenblad wilt met weinig onderhoud en een goede functionaliteit. Wil je de meest exclusieve look voor jouw keuken? Dan is het bij Satink Keukens ook mogelijk om een marmeren keukenblad te laten verwerken in jouw keuken.

Keukenapparatuur

Tenslotte heeft de keuze in keukenapparatuur effect op de uiteindelijke prijs van de keuken. Hierin kan je alle kanten op, van solide basics tot uitstekende luxe. Een ding staat vast, bij ons vind je uitsluitend A-merk keukenapparatuur van bijvoorbeeld AEG, ATAG en Siemens. Binnen de keuze in keukenapparatuur staan jouw wensen en behoeften voorop. Wat heb jij nodig om het meeste uit jouw keuken te halen? Ben je bijvoorbeeld tevreden met een basic oven, of wil jij een 3-in-1 oven met stoomfunctie om de meest culinaire gerechten te maken? De keuze is aan jou!

Wat kost een nieuwe keuken | Bordeaux rode keuken | Satink Keukens

Ga in gesprek met onze keukenspecialisten

De aanschaf van een nieuwe keuken is er een van vele keuzes. Wij helpen je graag om samen met jou op zoek te gaan naar jouw droomkeuken! Wat je budget ook is, onze keukenspecialisten staan klaar om jouw wensen en behoeften te verwerken in een nieuwe keuken. Via de onderstaande button maak je gemakkelijk een showroomafspraak, of kom langs bij onze showroom. Zien wij je snel?

Afspraak maken
Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
25 sep - 2023 Hans uit Raalte Deskundig en meedenkend.

We werden vriendelijk ontvangen door dhr. Jay Koster. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en hielp ons heel betrokken bij het maken van onze…

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 heidy mulder uit Zwolle Klantvriendelijk, en goed geholpen.

onze ervaring is positief, klantvriendelijk. Het is fijn dat er voldoende tijd is voor de klant. Ook is het fijn dat je een vervolg…

Satink Keukens | Border 8
23 jun - 2023 Bart uit Zwolle Zeer veel tijd voor ons genomen…

Fred heeft heel veel tijd genomen om ons te helpen met het samenstellen van de keuken voor ons nieuwbouwhuis. Hij heeft goed meegedacht met…

Satink Keukens | Border 9
15 maa - 2024 Ronald uit Schalkhaar Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze…

Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze in A-kwaliteit keukens, uitstekende expertise van de verkoper.

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.