Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Hier vind je welke pan de juiste is voor jouw warmtebron | Satink Keukens

Welke soort pannen heb ik nodig voor mijn warmtebron?

05-04-2024

Er zijn zo ontzettend veel soorten pannen. Denk aan gietijzeren pannen, pannen voor inductiekookplaten, pannen om mee te koken op gas en zelfs ovenbestendige pannen. Maar niet iedere pan is geschikt voor elke warmtebron. Daar komen veel mensen echter pas achter nadat ze deze hebben gekocht, wat uiteraard heel erg zonde is! Om deze reden hebben wij dit blogbericht geschreven waarin wij uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe pan.

Informatie over de verschillende warmtebronnen:

  • inductiekookplaat
  • gas kookplaat
  • keramische kookplaat
  • elektrische kookplaat
  • koken in een oven.

  • Geschikte pannen voor een inductiekookplaat

    De inductiekookplaat wordt verwarmd door middel van magnetische straling. Door een pan met een magnetische bodem op de inductiekookplaat te plaatsen ontstaat er een magnetisch warmteveld. Pannen zonder een magnetische bodem werken dan ook niet op een inductiekookplaat. Hier ontstaat immers géén magnetisch warmteveld. Iets anders waar je ook rekening mee dient te houden bij aanschaf van nieuwe pannen voor jouw inductiekookplaat is dat de pan beter niet (veel) groter dan het kookoppervlak dient te zijn. Indien dit wel zo is, zal de pan namelijk niet gelijkmatig/volledig worden verwarmd.

    Pannen voor een inductiekookplaat | Satink Keukens

    Koken op gas, keramische of elektrische kookplaat

    Het is het makkelijkste om naar nieuwe pannen op zoek te gaan wanneer je op een gas-, keramische- of elektrische kookplaat kookt. Dit komt omdat alle soorten pannen geschikt zijn voor deze warmtebronnen! Wel zijn er een aantal zaken waar je toch rekening mee dient te houden. Bijvoorbeeld wanneer je na de aanschaf van jouw nieuwe elektrische- of keramische kookplaat eerst op gas hebt gekookt, dan dien je de pannen wel goed na te kijken of deze niet krom zijn getrokken. Mocht dit wel zo zijn raden we je aan om nieuwe pannen aan te schaffen omdat jouw oude kromme pan niet volledig de bodem raakt van de elektrische- of keramische kookplaat en zodoende niet goed warm wordt.

    SieMatic keuken met gas kookplaat | Satink Keukens

    Deze pannen zijn geschikt voor in de oven

    Allereerst, wanneer er nadrukkelijk op de pan staat dat deze niet geschikt is voor in de oven of niet ovenbestendig is, dan is deze dus niet geschikt voor in de oven. Dit betekent dat de pan niet tegen de hoge temperaturen van de oven kan en waarschijnlijk zal vervormen of in het ergste geval zelfs zou kunnen smelten!

    Welke pannen kunnen dan wel in de oven? Wanneer er op jouw pan staat dat deze is gemaakt van gietijzer, plaatstaal, keramiek of aluminium kun je er doorgaans vanuit gaan dat jouw pan bestand is tegen de hoge temperaturen van jouw oven.

    Gietijzeren ovenbestendige pan | Satink Keukens

    Even in het kort

    Wanneer je op zoek bent naar nieuwe pannen voor jouw warmtebron is het als eerste dus handig om te bekijken welk materiaal pan er geschikt is voor jouw warmtebron. Kook je op inductie? Zorg er dan ook voor dat de pannen precies passen op het kookoppervlak. En wanneer er op de pan staat dat deze niet ovenbestendig is, probeer het dan ook zeker niet uit! Mocht je na het lezen van dit blogbericht nog vragen hebben over welke pan geschikt is voor jouw warmtebron? Neem dan gerust contact met ons op door ons te bellen op 038 – 454 2975 of per mail door te mailen naar [email protected].

    Volg ons op social media

    Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

    Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
    Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

    85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

    Magazine aanvragen
    Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
    27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

    Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

    Satink Keukens | Border 10
    2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

    Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

    Satink Keukens | Border 10
    11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

    Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

    Satink Keukens | Border 10
    26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

    Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

    Satink Keukens | Border 8
    9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

    We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

    Satink Keukens | Border 10
    4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

    Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

    Satink Keukens | Border 10
    15 maa - 2024 Ronald uit Schalkhaar Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze…

    Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze in A-kwaliteit keukens, uitstekende expertise van de verkoper.

    Satink Keukens | Border 10
    13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

    Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

    Satink Keukens | Border 9
    12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

    We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

    Satink Keukens | Border 10
    12 mei - 2024 Remco uit Twello Uitstekend

    Goed advies en ontwerp, vakkundig en heel vriendelijke verkoper

    Satink Keukens | Border 10
    Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.