Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Wijnklimaatkast: drink wijn op de perfecte temperatuur

28-09-2021

Een must in de keuken voor de échte wijnliefhebbers is absoluut een wijnklimaatkast! Drink jij regelmatig een lekkere wijn en heb je voldoende ruimte in je keuken? Dan kan een wijnklimaatkast eigenlijk niet ontbreken in jouw keuken. Een wijnklimaatkast is de ideale manier om rode- en witte wijn op de juiste temperatuur te bewaren en, nog belangrijker, altijd op de perfecte temperatuur te serveren.

Wijnklimaatkast van Miele | Satink Keukens

Voordelen van een wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast kan per wijnsoort en zone eenvoudig worden ingesteld op de gewenste temperatuur. Eenmaal ingesteld, bewaar je de wijnen altijd op een constante temperatuur en zullen er geen schommelingen in temperaturen zijn, wat in een koelkast wel het geval is. Daarnaast heerst er in wijnklimaatkasten een optimale luchtvochtigheid, waardoor de kurk niet zal gaan uitdrogen. Een uitgedroogde kurk kan ervoor zorgen dat er te veel zuurstof bij de wijn komt, waardoor de smaak snel achteruitgaat. Een wijnklimaatkast biedt nog diverse andere voordelen, maar het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je de wijn altijd op de perfecte temperatuur drinkt!

Verschillende temperatuurzones

Afhankelijk van de grootte van de wijnklimaatkast, beschikt deze over verschillende temperatuurzones. De meeste wijnklimaatkasten maken gebruik van twee temperatuurzones: een zone voor rode wijn en een zone voor witte wijn. Ben jij fan van champagne en/of zoete witte wijn? Dan kun je ook kiezen voor een wijnklimaatkast met drie verschillende koelzones. Zo kun je de champagne en zoete wijn nog net wat kouder drinken dan de droge witte wijn.

Wijnklimaatkast Miele | Satink Keukens

Mogelijkheden wijnklimaatkast

Wil je graag een wijnklimaatkast aanschaffen, dan is het belangrijk om van tevoren over enkele punten na te denken. Bedenk allereerst hoeveel koelzones je wilt hebben. Afhankelijk van of je alleen rode en witte wijn in de wijnklimaatkast wilt plaatsen, of ook champagne en/of zoete wijn, kun je het beste voor twee of drie koelzones kiezen. Natuurlijk is de grootte van de wijnklimaatkast ook een belangrijke keuze. Afhankelijk van hoeveel flessen je graag gekoeld wilt hebben én afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je in je keuken hebt, kun je kiezen voor een grote of juist kleine wijnklimaatkast. Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar, waardoor je zelfs tot een paar honderd flessen tegelijk kunt koelen. Tot slot kun je tevens kiezen voor een losstaande wijnklimaatkast of een inbouw wijnklimaatkast.

Wijnklimaatkast als eyecatcher in de keuken

Wil je de wijnklimaatkast zoveel mogelijk laten opgaan in de rest van de keuken? Ga dan voor een inbouw wijnklimaatkast met een dichte deur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van de wijnklimaatkast een echte eyecatcher te maken. In dat geval kun je het beste kiezen voor een wijnklimaatkast met een glazen deur en met sfeerverlichting aan de binnenkant.

Kleine wijnklimaatkast Miele | Satink Keukens

Wijnklimaatkast kopen bij Satink Keukens

Zie jij een wijnklimaatkast in jouw keuken wel zitten? Satink Keukens helpt je hier graag bij! Kom gerust eens langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken. Heb je nog vragen over wijnklimaatkasten of wens je graag meer informatie? Ook dan staan onze keukenadviseurs graag voor je klaar. Maak gerust een showroomafspraak via onderstaande knop of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
29 maa - 2024 J.C. van Vilsteren uit Zwolle Alle wensen vervuld

Onze adviseur Jay nam alle tijd om onze wensen te vertalen naar de uiteindelijke tekening. We zijn 4 x terug geweest om e.e.a. aan…

Satink Keukens | Border 9
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.