Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Wijnklimaatkast: drink wijn op de perfecte temperatuur

28-09-2021

Een must in de keuken voor de échte wijnliefhebbers is absoluut een wijnklimaatkast! Drink jij regelmatig een lekkere wijn en heb je voldoende ruimte in je keuken? Dan kan een wijnklimaatkast eigenlijk niet ontbreken in jouw keuken. Een wijnklimaatkast is de ideale manier om rode- en witte wijn op de juiste temperatuur te bewaren en, nog belangrijker, altijd op de perfecte temperatuur te serveren.

Wijnklimaatkast van Miele | Satink Keukens

Voordelen van een wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast kan per wijnsoort en zone eenvoudig worden ingesteld op de gewenste temperatuur. Eenmaal ingesteld, bewaar je de wijnen altijd op een constante temperatuur en zullen er geen schommelingen in temperaturen zijn, wat in een koelkast wel het geval is. Daarnaast heerst er in wijnklimaatkasten een optimale luchtvochtigheid, waardoor de kurk niet zal gaan uitdrogen. Een uitgedroogde kurk kan ervoor zorgen dat er te veel zuurstof bij de wijn komt, waardoor de smaak snel achteruitgaat. Een wijnklimaatkast biedt nog diverse andere voordelen, maar het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je de wijn altijd op de perfecte temperatuur drinkt!

Verschillende temperatuurzones

Afhankelijk van de grootte van de wijnklimaatkast, beschikt deze over verschillende temperatuurzones. De meeste wijnklimaatkasten maken gebruik van twee temperatuurzones: een zone voor rode wijn en een zone voor witte wijn. Ben jij fan van champagne en/of zoete witte wijn? Dan kun je ook kiezen voor een wijnklimaatkast met drie verschillende koelzones. Zo kun je de champagne en zoete wijn nog net wat kouder drinken dan de droge witte wijn.

Wijnklimaatkast Miele | Satink Keukens

Mogelijkheden wijnklimaatkast

Wil je graag een wijnklimaatkast aanschaffen, dan is het belangrijk om van tevoren over enkele punten na te denken. Bedenk allereerst hoeveel koelzones je wilt hebben. Afhankelijk van of je alleen rode en witte wijn in de wijnklimaatkast wilt plaatsen, of ook champagne en/of zoete wijn, kun je het beste voor twee of drie koelzones kiezen. Natuurlijk is de grootte van de wijnklimaatkast ook een belangrijke keuze. Afhankelijk van hoeveel flessen je graag gekoeld wilt hebben én afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je in je keuken hebt, kun je kiezen voor een grote of juist kleine wijnklimaatkast. Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar, waardoor je zelfs tot een paar honderd flessen tegelijk kunt koelen. Tot slot kun je tevens kiezen voor een losstaande wijnklimaatkast of een inbouw wijnklimaatkast.

Wijnklimaatkast als eyecatcher in de keuken

Wil je de wijnklimaatkast zoveel mogelijk laten opgaan in de rest van de keuken? Ga dan voor een inbouw wijnklimaatkast met een dichte deur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van de wijnklimaatkast een echte eyecatcher te maken. In dat geval kun je het beste kiezen voor een wijnklimaatkast met een glazen deur en met sfeerverlichting aan de binnenkant.

Kleine wijnklimaatkast Miele | Satink Keukens

Wijnklimaatkast kopen bij Satink Keukens

Zie jij een wijnklimaatkast in jouw keuken wel zitten? Satink Keukens helpt je hier graag bij! Kom gerust eens langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken. Heb je nog vragen over wijnklimaatkasten of wens je graag meer informatie? Ook dan staan onze keukenadviseurs graag voor je klaar. Maak gerust een showroomafspraak via onderstaande knop of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.