Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zo verwijder je nare geurtjes uit je koelkast!

16-05-2022

Etenswaar in de koelkast kunnen wel eens gaan lekken of kruimelen, wat ervoor kan zorgen dat er nare geurtjes in de koelkast ontstaan. Uiteraard is het belangrijk om regelmatig de houdbaarheid van de producten te controleren, maar een grote schoonmaakbeurt op zijn tijd is ook aan te raden. Haal alle etenswaren uit de koelkast en maak alles goed schoon met een sopje en warm water. Het is belangrijk dat je hierna de koelkast ook weer goed droog maakt. Blijven er nog steeds vervelende geurtjes hangen? Dan hebben we nog enkele tips om nare geurtjes te voorkomen!

Vieze geurtjes uit je koelkast verwijderen | Satink Keukens

ONGEBRUIKTE OF GEBRUIKTE THEEZAKJES

Theezakjes zijn een goede manier om nare geuren uit je koelkast te krijgen. Leg de theezakjes op een schoteltje en zet deze in de koelkast. Vind je het zonde om ongebruikte theezakjes te gebruiken? Het werkt ook met (droge) gebruikte theezakjes. Verzamel meerdere gebruikte theezakjes voor een sterkere frisse geur!

KOFFIEPADS

Geen theezakjes in huis? Koffiepads zijn ook geschikt voor het neutraliseren van geuren. Heb je geen koffiepads? Koffieprut werkt net zo goed. Het is wel belangrijk om de koffiepads of koffieprut droog in de koelkast neer te leggen.

AZIJN EN WATER

Azijn heeft een zeer sterke geur waar alleen niet iedereen fan van is, maar het is wel een perfect hulpmiddel voor het voorkomen van vervelende geurtjes! Meng in een kommetje een scheutje azijn met water en zet dit in de koelkast. Alle geurtjes worden als het ware opgezogen door het mengsel.

Het verwijderen van nare geurtjes met de tips van Satink Keukens

BAKING SODA

Baking soda is bijna voor alle schoonmaakklusjes te gebruiken, dus ook voor het verwijderen van nare geurtjes uit je koelkast. Plaats een schaaltje met een beetje baking soda in de koelkast. Is de geur nog niet uit de koelkast verwijderd? Vervang dan regelmatig het schaaltje met nieuwe baking soda. De oude baking soda hoef je niet weg te gooien, maar kun je bijvoorbeeld nog gebruiken om het toilet mee schoon te spoelen.

HAVERMOUT

Je zou het misschien niet denken, maar iets wat je normaal eet voor het ontbijt, helpt ook bij het verwijderen van nare geuren! Leg, net als bij de baking soda, een beetje havermout op een schaaltje of in een kommetje en plaats het in de koelkast. Laat het even zijn werk doen en je zult het resultaat ruiken.

CITROEN

Een citroen is misschien wel één van de meest favoriete oplossingen. Naast dat het de lucht neutraliseert laat het ook een heerlijke geur achter. Snijd de citroen doormidden, strooi er een beetje zout over en leg dit in de koelkast. Wanneer het vruchtvlees is uitgedroogd kun je de citroen vervangen voor een nieuwe citroen.

MEER KEUKEN TIPS BIJ SATINK KEUKENS?

Dit waren een aantal makkelijke tips voor het verwijderen van nare geurtjes. Wil je nog meer handige tips voor in de keuken? Of ben je op zoek naar leuke keuken inspiratie? Bekijk dan onze andere blogs en keuken inspiratiepagina’s! Ook op onze Facebook en Instagram pagina delen we regelmatig berichten over de laatste keukentrends.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.