Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zo verwijder je nare geurtjes uit je koelkast!

16-05-2022

Etenswaar in de koelkast kunnen wel eens gaan lekken of kruimelen, wat ervoor kan zorgen dat er nare geurtjes in de koelkast ontstaan. Uiteraard is het belangrijk om regelmatig de houdbaarheid van de producten te controleren, maar een grote schoonmaakbeurt op zijn tijd is ook aan te raden. Haal alle etenswaren uit de koelkast en maak alles goed schoon met een sopje en warm water. Het is belangrijk dat je hierna de koelkast ook weer goed droog maakt. Blijven er nog steeds vervelende geurtjes hangen? Dan hebben we nog enkele tips om nare geurtjes te voorkomen!

Vieze geurtjes uit je koelkast verwijderen | Satink Keukens

ONGEBRUIKTE OF GEBRUIKTE THEEZAKJES

Theezakjes zijn een goede manier om nare geuren uit je koelkast te krijgen. Leg de theezakjes op een schoteltje en zet deze in de koelkast. Vind je het zonde om ongebruikte theezakjes te gebruiken? Het werkt ook met (droge) gebruikte theezakjes. Verzamel meerdere gebruikte theezakjes voor een sterkere frisse geur!

KOFFIEPADS

Geen theezakjes in huis? Koffiepads zijn ook geschikt voor het neutraliseren van geuren. Heb je geen koffiepads? Koffieprut werkt net zo goed. Het is wel belangrijk om de koffiepads of koffieprut droog in de koelkast neer te leggen.

AZIJN EN WATER

Azijn heeft een zeer sterke geur waar alleen niet iedereen fan van is, maar het is wel een perfect hulpmiddel voor het voorkomen van vervelende geurtjes! Meng in een kommetje een scheutje azijn met water en zet dit in de koelkast. Alle geurtjes worden als het ware opgezogen door het mengsel.

Het verwijderen van nare geurtjes met de tips van Satink Keukens

BAKING SODA

Baking soda is bijna voor alle schoonmaakklusjes te gebruiken, dus ook voor het verwijderen van nare geurtjes uit je koelkast. Plaats een schaaltje met een beetje baking soda in de koelkast. Is de geur nog niet uit de koelkast verwijderd? Vervang dan regelmatig het schaaltje met nieuwe baking soda. De oude baking soda hoef je niet weg te gooien, maar kun je bijvoorbeeld nog gebruiken om het toilet mee schoon te spoelen.

HAVERMOUT

Je zou het misschien niet denken, maar iets wat je normaal eet voor het ontbijt, helpt ook bij het verwijderen van nare geuren! Leg, net als bij de baking soda, een beetje havermout op een schaaltje of in een kommetje en plaats het in de koelkast. Laat het even zijn werk doen en je zult het resultaat ruiken.

CITROEN

Een citroen is misschien wel één van de meest favoriete oplossingen. Naast dat het de lucht neutraliseert laat het ook een heerlijke geur achter. Snijd de citroen doormidden, strooi er een beetje zout over en leg dit in de koelkast. Wanneer het vruchtvlees is uitgedroogd kun je de citroen vervangen voor een nieuwe citroen.

MEER KEUKEN TIPS BIJ SATINK KEUKENS?

Dit waren een aantal makkelijke tips voor het verwijderen van nare geurtjes. Wil je nog meer handige tips voor in de keuken? Of ben je op zoek naar leuke keuken inspiratie? Bekijk dan onze andere blogs en keuken inspiratiepagina’s! Ook op onze Facebook en Instagram pagina delen we regelmatig berichten over de laatste keukentrends.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
26 nov - 2023 Eelco uit Apeldoorn Uitstekend advies en vriendelijke service.

Onlangs hebben wij een prachtige keuken gekocht bij Satink Keukens in Zwolle. We zijn daar geholpen door Tina Eenkhoorn en zij heeft ons uitstekend…

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
22 maa - 2024 Linda uit Kampen Mooie collectie en vriendelijke medewerkers

Wij zijn positief over Satink. Wij zijn hier terechtgekomen doordat zij een projectleverancier zijn van onze aannemer. Een nieuwe keuken met alles erop en…

Satink Keukens | Border 9
15 maa - 2024 James C.N. uit Almere Bij Satink druipt de ervaring in…

Zeer hulpvaardig en super meedenkend met ons als klant. Geen verkoop verhaal maar eerlijk en aan ons de keus latend. Geweldig bedrijf en een…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.