Italiaanse kookworkshops en kookdemo's
Exclusief voor u verzorgt Felice Cicoria, de Italiaanse huiskok van Satink Keukens, dit jaar diverse kookworkshops en kookdemo's in onze showroom. Tijdens de workshops krijgt u de unieke kans om samen met Felice een Italiaans 3-gangendiner te bereiden. Deelname is kosteloos bij het op laten maken van een vrijblijvende offerte! Lees verder voor de data en specificaties.
Kookworkshops
De Italiaanse kookworkshops, verzorgd door Felice Cicoria, zullen op een aantal zaterdagen plaatsvinden, te weten: 27 januari, 24 februari, 9 mei, 22 juni, 28 september, 26 oktober en 30 november, van 12:00 uur tot 16:00 uur. Tijdens de workshop bereidt u samen met Felice een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het is een intieme gelegenheid om hands-on kooktips en -technieken van een echte expert te leren. Dit alles uiteraard in een prachtige keuken in onze showroom. Laat u een offerte opstellen bij Satink Keukens, dan kunt u kosteloos deelnemen aan één van de workshops. Maar let op; er is (per workshop) plaats voor maximaal 12 deelnemers, dus vol = vol!
Menu zaterdag 27 januari 2024
- Voor: Pasta all'uovo con Tartufo - verse pasta met truffelsaus
- Hoofd: Filetto di Bue ai porcini - ossenhaas met eekhoorntjesbrood
- Na: Cantuccini - amandelkoekjes
- Voor: Bagna Cauda e Fonduta - beroemde sauzen uit Piemonte om groenten en brood in te dopen
- Hoofd: Vitello Tonnato - kalfsvlees
- Na: Crostata - taart met ricotta en bosvruchten
- Voor: Focaccia & Mozes Brood - bak uw eigen focaccia brood met wilde venkel, rozemarijn, wangspek en prosciutto
- Hoofd: Filetto di Bue al San Felice - ossenhaas met rode wijn uit San Felice
- Na: Crespelle allo Strega e Frutti di Bosco - flensjes met de beroemde likeur uit Italië en bosvruchten
- Verse pasta gezond voor geest én lichaam
- Salsa alla Gricia uit het noordoosten van Rome met wangspek, ui, pepertjes, olio en pecorino
- Salsa ai Funghi Porcini eekhoorntjesbrood (porcini)saus
- Salsa Amatriciana uit de stad Amatrice, noordoost van Rome met wangspek, tomaten, peper en pecorino
- Salsa alla Napoletana met tomaten, ansjovis, knoflook en peterselie
- Porchetta gebraden varken met rozemarijn en wilde venkel
- Cosce di pollo kippendijen met witte wijn, pesto rosso en basilicum
- Saltimbocca kalfsvlees met prosciutto en salie
- Filetto di bue ossenhaas met tijm
- Salsa verde olijfolie extra vergine, peterselie, knoflook, bieslook en mint
- Tijm wordt reeds door de Grieken en Romeinen gebruikt om een fijne geur te geven aan hun huizen.
- Rozemarijn al in de bijbel bekend doordat Maria (onderweg naar Bethlehem) vanwege de regen, daaronder schuilde en de struik i.p.v. witte bloemen, paarse bloemen gaf (rozemarijn, Maria Roos, Rosmarino, rosa di Maria).
- Wilde venkel is een culinair genot en super gezond.
- Salie is hét reddende kruid in de keuken.
- Peterselie is een stimulans voor onze hersenen en verrijkt de smaak van alle gerechten.
- Basilicum is het liefdeskruid, een onnavolgbare geur!
- Bieslook, goed voor alle salades en boters.
- Mint; Mintha was verliefd op Plutone maar Proserpina veranderde haar in een plant. Zij was gelukkig zo, Plutone vergeten en iedereen hield van haar.
Menu zaterdag 24 februari 2024
Menu donderdag 9 mei 2024
Menu zaterdag 22 juni 2024
Menu zaterdag 28 september 2024
Vandaag ontdekken wij hoe gezond én lekker de verse kruiden zijn:
BUON APPETITO!
Het menu voor de overige kookworkshops volgt op een later moment.
Kookdemo's
Naast de kookworkshops organiseren we dit jaar op feestdagen zoals tweede paasdag (1 april 2024), Hemelvaartsdag (9 mei 2024), tweede pinksterdag (20 mei 2024) en tweede kerstdag (26 december 2024) speciale Italiaanse kookshows met verrukkelijke hapjes en gerechten waar klanten van Satink Keukens van kunnen proeven.
![Over Felice Cicoria | Satink Keukens](https://www.satink-zwolle.nl/wp-content/uploads/over-felice-cicoria-satink-keukens.jpg)
Over Felice Cicoria
Felice Cicoria heeft een ware passie voor de Italiaanse keuken. Zijn specialiteiten zijn verse pasta's, pizza's en vlees- en visgerechten. Hij kookt al zijn hele leven en heeft zelfs meerdere restaurants gehad. Graag maakt hij gebruikt van biologische producten, omdat deze goed voor de mens én natuur zijn. De verrukkelijke gerechten van Felice zullen u gegarandeerd verrassen!
Afspraak maken bij Satink Keukens
Wanneer u een (vrijblijvende) offerte op laat stellen kunt u kosteloos deelnemen aan een Italiaanse kookworkshop van Felice. Dus maak nu een afspraak bij Satink Keukens wanneer u zich op een nieuwe keuken aan het oriënteren bent. Onze keukenexperts staan graag voor u klaar om u te voorzien van persoonlijk advies.
Tip: maak uw culinaire ervaring helemaal af met de Satink wijnreis in onze showroom!