Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een échte kerstklassieker: Beef Wellington

20-12-2021

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je van de échte kerstklassieker Beef Wellington?! Beef Wellington wordt gemaakt van runderbiefstuk, duxelles en rauwe ham. Dit gedeelte wordt vervolgens in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Gegarandeerd smullen dus tijdens het kerstdiner!

Kerstrecept Beef Wellington | Satink Keukens

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 600 gram ossenhaas
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 7,5 gram verse bieslook
  • 180 gram parmaham
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • Zout en peper

Hoe bereid je de Beef Wellington?

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Gebruik keukenpapier om de ossenhaas droog te deppen en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 15 gram ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de ossenhaas rondom bruin. Haal uit de pan en laat het vlees afkoelen op een bord.
  2. Hak de kastanjechampignons en peterselie fijn. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui en het sjalotje hier kort in. Bak vervolgens de champignons op middelhoog vuur mee totdat het vocht van de champignons is verdampt. Meng de bieslook en fijngehakte peterselie er doorheen en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat dit vervolgens afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de plakken parmaham in 3 rijen naast elkaar op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. De plakken mogen iets met elkaar overlappen. Leg de champignons hierop en vervolgens de ossenhaas. Rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Haal de ossenhaas uit de folie en plaats het vlees in het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje, laat de randen 1 centimeter overlappen en snijd het overtollige deeg er vanaf. Druk de randen stevig aan en vervolgens draai je de Beef Wellington om zodat de ‘naad’ niet onderop komt te liggen.
    (Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je bijvoorbeeld sterretjes of kerstboompjes maken, welke je vervolgens bovenop de Beef Wellington drukt.)
  5. Bestrijk de bovenkant van de Beef Wellington met een losgeklopte eidooier. Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het midden van het vlees en zet in de oven tot de thermometer 50 °C aangeeft. Heb je geen kernthermometer? Zet de Beef Wellington dan circa 35 minuten in het midden van de oven. Neem hierna het vlees uit de oven en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de Beef Wellington vervolgens circa 5 minuten rusten. Snijd aan tafel in dikke plakken en smullen maar!

Tip: de Beef Wellington is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld aardappeltoefjes of aardappelpuree en boontjes of wortels.

Beef Wellington recept | Satink Keukens

Meer keuken inspiratie bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens vinden we het leuk om je te inspireren met lekkere gerechten en beelden van de mooiste keukens. Wil je graag vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Hier delen we regelmatig berichten met heerlijke recepten, informatie over de laatste keukentrends én uiteraard beelden van de mooiste keukens.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
8 mei - 2025 Greet en Klaas uit Wanneperveen Geweldig!

Bij Satink keukens zijn we uitstekend geholpen door adviseur Peter van der Meulen. Wij zijn 2 keer langs geweest. De eerste keer heeft hij…

Satink Keukens | Border 10
28 apr - 2025 Hanna uit Wezep Heel fijn geholpen!

We hebben onze nieuwe keuken uitgezocht bij Satink en zijn daarbij erg goed geholpen door Dafne. Er werd goed meegedacht, voors- en tegens zorgvuldig…

Satink Keukens | Border 10
24 apr - 2025 Suzan uit Rekken Deskundige, ondersteunende en prettige ervaring

Wij zijn in een inspirerende omgeving ontvangen en hebben daar toewijding, professionaliteit en empathie geproefd. Dit vormde samen de ingrediënten voor een afgepast en…

Satink Keukens | Border 10
21 apr - 2025 lex uit zwolle professioneel, vriendelijk en inlevend

zoals in de samenvatting al aangegeven, werden we door Tina Eenkhoorn uitstekend geinformeerd en geholpen. we hebben er alle vertrouwen in dat de gekozen…

Satink Keukens | Border 8
12 apr - 2025 Tanja en Johan uit Epe Onze start bij Satink: persoonlijk, laagdrempelig…

Wij hebben onlangs een nieuwe keuken besteld bij Satink, die na de zomer geleverd en gemonteerd zal worden. Hoewel de plaatsing nog moet gebeuren,…

Satink Keukens | Border 10
29 maa - 2025 Dorien uit Emmen Mooie zaak en super vriendelijk.

Met heel veel plezier een keuken gekocht. Je wordt er heel vriendelijk ontvangen en ook zo behandeld. Deskundig, meedenkend en niet opdringerig.

Satink Keukens | Border 10
22 maa - 2025 Guido uit Zwolle De adviseur dacht goed met ons…

Op advies van een kennis zijn we bij Satink naar binnen gestapt. Vanaf het eerste gesprek werden we vriendelijk en deskundig geholpen. Fred, onze…

Satink Keukens | Border 10
22 maa - 2025 Niek uit Meppel Zonder idee naar binnen, met alles…

Peter heeft me van A tot Z meegenomen in het proces. Voorzien van nuttig en helder advies, ik heb dankzij hem een hele mooie…

Satink Keukens | Border 9
22 maa - 2025 M Zoon uit Haarlem Geweldig

Prachtige showroom straalt heel veel rust uit, wij hebben onze wensen voorgelegd aan adviseur Tina Eenkhoorn en we hebben een prachtige SieMatic keuken met…

Satink Keukens | Border 9
21 maa - 2025 Evert uit Vaassen Het lijkt ons een goed bedrijf

Door Per van de Meulen erg fijn geholpen met onze keus

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 95 beoordelingen in de laatste 12 maanden.