Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een échte kerstklassieker: Beef Wellington

20-12-2021

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je van de échte kerstklassieker Beef Wellington?! Beef Wellington wordt gemaakt van runderbiefstuk, duxelles en rauwe ham. Dit gedeelte wordt vervolgens in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Gegarandeerd smullen dus tijdens het kerstdiner!

Kerstrecept Beef Wellington | Satink Keukens

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 600 gram ossenhaas
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 7,5 gram verse bieslook
  • 180 gram parmaham
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • Zout en peper

Hoe bereid je de Beef Wellington?

  1. Start met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Gebruik keukenpapier om de ossenhaas droog te deppen en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 15 gram ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de ossenhaas rondom bruin. Haal uit de pan en laat het vlees afkoelen op een bord.
  2. Hak de kastanjechampignons en peterselie fijn. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui en het sjalotje hier kort in. Bak vervolgens de champignons op middelhoog vuur mee totdat het vocht van de champignons is verdampt. Meng de bieslook en fijngehakte peterselie er doorheen en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat dit vervolgens afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de plakken parmaham in 3 rijen naast elkaar op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. De plakken mogen iets met elkaar overlappen. Leg de champignons hierop en vervolgens de ossenhaas. Rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Haal de ossenhaas uit de folie en plaats het vlees in het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje, laat de randen 1 centimeter overlappen en snijd het overtollige deeg er vanaf. Druk de randen stevig aan en vervolgens draai je de Beef Wellington om zodat de ‘naad’ niet onderop komt te liggen.
    (Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je bijvoorbeeld sterretjes of kerstboompjes maken, welke je vervolgens bovenop de Beef Wellington drukt.)
  5. Bestrijk de bovenkant van de Beef Wellington met een losgeklopte eidooier. Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het midden van het vlees en zet in de oven tot de thermometer 50 °C aangeeft. Heb je geen kernthermometer? Zet de Beef Wellington dan circa 35 minuten in het midden van de oven. Neem hierna het vlees uit de oven en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de Beef Wellington vervolgens circa 5 minuten rusten. Snijd aan tafel in dikke plakken en smullen maar!

Tip: de Beef Wellington is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld aardappeltoefjes of aardappelpuree en boontjes of wortels.

Beef Wellington recept | Satink Keukens

Meer keuken inspiratie bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens vinden we het leuk om je te inspireren met lekkere gerechten en beelden van de mooiste keukens. Wil je graag vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Hier delen we regelmatig berichten met heerlijke recepten, informatie over de laatste keukentrends én uiteraard beelden van de mooiste keukens.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
6 jun - 2024 Brieuc Klooster uit Zwolle Betrokken en gedegen hulp

Peter heeft ons vanaf het begin goed geadviseerd over alle mogelijkheden. Wij zijn zeer blij met onze aankoop.

Satink Keukens | Border 10
4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

Satink Keukens | Border 10
29 sep - 2023 HH kramer uit Tollebeek Een fijn bedrijf met ter zake…

Een hele fijne ervaring met het ontwerp en prijs/ kwaliteit.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 heidy mulder uit Zwolle Klantvriendelijk, en goed geholpen.

onze ervaring is positief, klantvriendelijk. Het is fijn dat er voldoende tijd is voor de klant. Ook is het fijn dat je een vervolg…

Satink Keukens | Border 8
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
6 jun - 2024 Evelien uit Oosterwolde Fantastisch geholpen, goed meegedacht met de…

Voor de nieuwbouw van ons huis zochten we een keuken. Met de ervaring van een ruim 20-jaar oude Siematic keuken in ons vorige huis,…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.