Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een échte kerstklassieker: Beef Wellington

20-12-2021

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je van de échte kerstklassieker Beef Wellington?! Beef Wellington wordt gemaakt van runderbiefstuk, duxelles en rauwe ham. Dit gedeelte wordt vervolgens in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Gegarandeerd smullen dus tijdens het kerstdiner!

Kerstrecept Beef Wellington | Satink Keukens

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 600 gram ossenhaas
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 7,5 gram verse bieslook
  • 180 gram parmaham
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • Zout en peper

Hoe bereid je de Beef Wellington?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik keukenpapier om de ossenhaas droog te deppen en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 15 gram ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de ossenhaas rondom bruin. Haal uit de pan en laat het vlees afkoelen op een bord.
  2. Hak de kastanjechampignons en peterselie fijn. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui en het sjalotje hier kort in. Bak vervolgens de champignons op middelhoog vuur mee tot het vocht verdampt is. Meng de bieslook en fijngehakte peterselie er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Laat dit vervolgens afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de plakken parmaham in 3 rijen naast elkaar op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. De plakken mogen iets met elkaar overlappen. Leg de champignons hierop en vervolgens de ossenhaas. Rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg deze op het bakpapier op een bakplaat. Haal de ossenhaas uit de folie en leg deze in het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje, laat de randen 1 centimeter overlappen en snijd het overtollige deeg eraf. Druk de randen goed aan en draai de Beef Wellington voorzichtig om, zodat de ‘naad’ van het bladerdeeg niet meer zichtbaar is.
    (Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je bijvoorbeeld sterretjes of kerstboompjes maken, welke je vervolgens bovenop de Beef Wellington drukt.)
  5. Bestrijk de bovenkant van de Beef Wellington met een losgeklopte eidooier. Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het midden van het vlees en zet in de oven tot de thermometer 50 °C aangeeft. Heb je geen kernthermometer? Zet de Beef Wellington dan circa 35 minuten in het midden van de oven. Neem hierna het vlees uit de oven en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd aan tafel in dikke plakken en smullen maar!

Tip: de Beef Wellington is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld aardappeltoefjes of aardappelpuree en boontjes of wortels.

Beef Wellington recept | Satink Keukens

Meer keuken inspiratie bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens vinden we het leuk om je te inspireren met lekkere gerechten en beelden van de mooiste keukens. Wil je graag vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Hier delen we regelmatig berichten met heerlijke recepten, informatie over de laatste keukentrends én uiteraard beelden van de mooiste keukens.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
2 jul - 2023 Fam. Croonen uit Zwolle Prachtige keuken, maar tjee....het duurt wel…

Wij zijn uiteindelijk ontzettend blij met onze nieuwe keuken, want echt, ze verkopen prachtige keukens. Maar de weg ernaar toe was lang en hobbelig.…

Satink Keukens | Border 8
29 sep - 2023 HH kramer uit Tollebeek Een fijn bedrijf met ter zake…

Een hele fijne ervaring met het ontwerp en prijs/ kwaliteit.

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.