Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een échte kerstklassieker: Beef Wellington

20-12-2021

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je van de échte kerstklassieker Beef Wellington?! Beef Wellington wordt gemaakt van runderbiefstuk, duxelles en rauwe ham. Dit gedeelte wordt vervolgens in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Gegarandeerd smullen dus tijdens het kerstdiner!

Kerstrecept Beef Wellington | Satink Keukens

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 600 gram ossenhaas
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 7,5 gram verse bieslook
  • 180 gram parmaham
  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • Zout en peper

Hoe bereid je de Beef Wellington?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik keukenpapier om de ossenhaas droog te deppen en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 15 gram ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de ossenhaas rondom bruin. Haal uit de pan en laat het vlees afkoelen op een bord.
  2. Hak de kastanjechampignons en peterselie fijn. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui en het sjalotje hier kort in. Bak vervolgens de champignons op middelhoog vuur mee tot het vocht verdampt is. Meng de bieslook en fijngehakte peterselie er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Laat dit vervolgens afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg de plakken parmaham in 3 rijen naast elkaar op een stuk vershoudfolie van 30 bij 40 centimeter. De plakken mogen iets met elkaar overlappen. Leg de champignons hierop en vervolgens de ossenhaas. Rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit en leg deze op het bakpapier op een bakplaat. Haal de ossenhaas uit de folie en leg deze in het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht tot een pakketje, laat de randen 1 centimeter overlappen en snijd het overtollige deeg eraf. Druk de randen goed aan en draai de Beef Wellington voorzichtig om, zodat de ‘naad’ van het bladerdeeg niet meer zichtbaar is.
    (Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je bijvoorbeeld sterretjes of kerstboompjes maken, welke je vervolgens bovenop de Beef Wellington drukt.)
  5. Bestrijk de bovenkant van de Beef Wellington met een losgeklopte eidooier. Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het midden van het vlees en zet in de oven tot de thermometer 50 °C aangeeft. Heb je geen kernthermometer? Zet de Beef Wellington dan circa 35 minuten in het midden van de oven. Neem hierna het vlees uit de oven en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd aan tafel in dikke plakken en smullen maar!

Tip: de Beef Wellington is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld aardappeltoefjes of aardappelpuree en boontjes of wortels.

Beef Wellington recept | Satink Keukens

Meer keuken inspiratie bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens vinden we het leuk om je te inspireren met lekkere gerechten en beelden van de mooiste keukens. Wil je graag vaker geïnspireerd worden? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Hier delen we regelmatig berichten met heerlijke recepten, informatie over de laatste keukentrends én uiteraard beelden van de mooiste keukens.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
22 maa - 2024 Linda uit Kampen Mooie collectie en vriendelijke medewerkers

Wij zijn positief over Satink. Wij zijn hier terechtgekomen doordat zij een projectleverancier zijn van onze aannemer. Een nieuwe keuken met alles erop en…

Satink Keukens | Border 9
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.