Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Tips voor de voorjaarsschoonmaak van de keuken lees je hier | Satink Keukens

Hoe pak je de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de keuken het beste aan?

20-03-2024

Voor veel keukeneigenaren een erg vervelende klus; de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de keuken. Zo weet lang niet iedereen waar te beginnen en blijven ze deze klus hierdoor maar voor zich uitschuiven. Heb jij ook geen idee hoe je de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak het beste kunt aanvliegen? Wees gerust, want in deze blog deelt Satink Keukens verschillende tips zodat jij geen enkel plekje zal vergeten en snel kunt genieten van een mooie schone keuken!

Tip 1: begin bij het opruimen

Voordat het schoonmaken kan beginnen is het belangrijk om eerst eens goed op te ruimen. Start met verwijderen van (kapotte) decoraties en andere dingen die je toch niet meer gebruikt. Daarna is het tijd om de keukenkasten in te duiken! Haal alles, ja écht alles, uit de kastjes en bekijk goed of er producten over de datum zijn en of die pan waar de antiaanbaklaag vanaf bladdert nog echt wel een goede keuze is. Door oude en kapotte spullen direct weg te gooien komt er veel meer ruimte vrij in jouw keuken. En, wanneer de kasten leeg zijn kun je deze meteen ook goed schoonmaken met een heet sopje. Hierna kun je de kasten weer inruimen met de producten die je wel graag wilt houden.

Voorjaarsschoonmaak tip 1 | Satink Keukens

Tip 2: vergeet de keukenapparatuur niet

Wanneer je de keuken echt eens goed onder handen wilt nemen moet je ook zeker alle (inbouw) keukenapparatuur niet vergeten. Denk hierbij tenminste aan de oven, vaatwasser en koelkast. Hiervoor geldt niet een bepaalde handige volgorde, maar kun je naar eigen wens bij één van de drie beginnen.

Voorjaarsschoonmaak tip 2 | Satink Keukens

Zo kun je eenvoudig een oven/magnetron schoonmaken

Tijdens het bakken van lekkere ovenschotels blijven er nog wel eens etensresten achter in de oven/magnetron, start daarom met het verwijderen van de etensresten. Gaat dit niet zo gemakkelijk? Verwarm de oven dan tot 200 graden voor en plaats er een hittenbestendige schaal met een mengsel van schoonmaakazijn en water in, zo kun je eenvoudig de restjes losweken.

De gouden tip voor het schoonmaken van de vaatwasser

Een vaatwasser schoonmaken, hoe moet dat ook alweer? Heel eenvoudig! Zorg ervoor dat er geen vaat in de vaatwasser zit en doe vervolgens één theelepel baking soda in het bakje, zet de vaatwasser op het warmste programma en voilà; binnen enkele uren is jouw vaatwasser weer brandschoon!

Onaangename geuren uit de koelkast bestrijden doe je zo

Dit is een erg vervelend, maar ook veel voorkomend probleem bij veel huishoudens. Om deze reden hebben wij hier eerder een blog over geschreven, lees alle tips hiervoor hier!

Tip 3: door naar de kookplaat

Of je nu op gas of inductie kookt, alles rondom de plek waar je kookt wordt snel vettig; dus ook de afzuiging! De meest eenvoudige manier om zowel de kookplaat en alles daaromheen schoon te maken is door eerst een ontvetter te gebruiken en daarna alles af te nemen met een schone doek en sopje. Vergeet ook zeker niet om de filter van jouw afzuigsysteem even goed schoon te spoelen in het sopje!

Voorjaarsschoonmaak tip 3 | Satink Keukens

Tip 4: en dan nu het werkblad, de spoelbak en de fronten

Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste tip van de tips voor de voorjaarsschoonmaak van de keuken; het werkblad, spoelbak en de keukenfronten. De reden dat je deze het beste als laatste kunt doen is omdat je de eerder gebruikte sopjes wegspoelt in de spoelbak. Je kunt het werkblad, de spoelbak en de fronten eenvoudig met een zeepsopje en doekje schoonwrijven. Wanneer je het sopje weer wegspoelt door de spoelbak kun je deze het beste nog even schoonspoelen en droogwrijven met een schone en droge doek.

Voorjaarsschoonmaak tip 4 | Satink Keukens

Meer keukentips van Satink?

Wist je trouwens al dat de hoeken van een SieMatic keuken zijn afgerond waardoor er geen kruimels en stof inkruipt? Dit maakt het schoonmaken van de keuken nóg makkelijker! Hopelijk kun je nu zorgeloos beginnen aan de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de keuken na het lezen van deze handige tips. Wil je graag nog meer handige tips? Lees dan vooral ook eens al onze andere blogs!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
25 sep - 2023 Hans uit Raalte Deskundig en meedenkend.

We werden vriendelijk ontvangen door dhr. Jay Koster. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en hielp ons heel betrokken bij het maken van onze…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
25 mei - 2024 a wakker uit Urk Meneer bleef rustig toen ik zei…

prima! feedback voor meneer is: opletten om geen verbasteringen te gebruiken.

Satink Keukens | Border 8
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.