Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Tips voor de voorjaarsschoonmaak van de keuken lees je hier | Satink Keukens

Hoe pak je de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de keuken het beste aan?

20-03-2024

Voor veel keukeneigenaren een erg vervelende klus; de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de keuken. Zo weet lang niet iedereen waar te beginnen en blijven ze deze klus hierdoor maar voor zich uitschuiven. Heb jij ook geen idee hoe je de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak het beste kunt aanvliegen? Wees gerust, want in deze blog deelt Satink Keukens verschillende tips zodat jij geen enkel plekje zal vergeten en snel kunt genieten van een mooie schone keuken!

Tip 1: begin bij het opruimen

Voordat het schoonmaken kan beginnen is het belangrijk om eerst eens goed op te ruimen. Start met verwijderen van (kapotte) decoraties en andere dingen die je toch niet meer gebruikt. Daarna is het tijd om de keukenkasten in te duiken! Haal alles, ja écht alles, uit de kastjes en bekijk goed of er producten over de datum zijn en of die pan waar de antiaanbaklaag vanaf bladdert nog echt wel een goede keuze is. Door oude en kapotte spullen direct weg te gooien komt er veel meer ruimte vrij in jouw keuken. En, wanneer de kasten leeg zijn kun je deze meteen ook goed schoonmaken met een heet sopje. Hierna kun je de kasten weer inruimen met de producten die je wel graag wilt houden.

Voorjaarsschoonmaak tip 1 | Satink Keukens

Tip 2: vergeet de keukenapparatuur niet

Wanneer je de keuken echt eens goed onder handen wilt nemen moet je ook zeker alle (inbouw) keukenapparatuur niet vergeten. Denk hierbij tenminste aan de oven, vaatwasser en koelkast. Hiervoor geldt niet een bepaalde handige volgorde, maar kun je naar eigen wens bij één van de drie beginnen.

Voorjaarsschoonmaak tip 2 | Satink Keukens

Zo kun je eenvoudig een oven/magnetron schoonmaken

Tijdens het bakken van lekkere ovenschotels blijven er nog wel eens etensresten achter in de oven/magnetron, start daarom met het verwijderen van de etensresten. Gaat dit niet zo gemakkelijk? Verwarm de oven dan tot 200 graden voor en plaats er een hittenbestendige schaal met een mengsel van schoonmaakazijn en water in, zo kun je eenvoudig de restjes losweken.

De gouden tip voor het schoonmaken van de vaatwasser

Een vaatwasser schoonmaken, hoe moet dat ook alweer? Heel eenvoudig! Zorg ervoor dat er geen vaat in de vaatwasser zit en doe vervolgens één theelepel baking soda in het bakje, zet de vaatwasser op het warmste programma en voilà; binnen enkele uren is jouw vaatwasser weer brandschoon!

Onaangename geuren uit de koelkast bestrijden doe je zo

Dit is een erg vervelend, maar ook veel voorkomend probleem bij veel huishoudens. Om deze reden hebben wij hier eerder een blog over geschreven, lees alle tips hiervoor hier!

Tip 3: door naar de kookplaat

Of je nu op gas of inductie kookt, alles rondom de plek waar je kookt wordt snel vettig; dus ook de afzuiging! De meest eenvoudige manier om zowel de kookplaat en alles daaromheen schoon te maken is door eerst een ontvetter te gebruiken en daarna alles af te nemen met een schone doek en sopje. Vergeet ook zeker niet om de filter van jouw afzuigsysteem even goed schoon te spoelen in het sopje!

Voorjaarsschoonmaak tip 3 | Satink Keukens

Tip 4: en dan nu het werkblad, de spoelbak en de fronten

Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste tip van de tips voor de voorjaarsschoonmaak van de keuken; het werkblad, spoelbak en de keukenfronten. De reden dat je deze het beste als laatste kunt doen is omdat je de eerder gebruikte sopjes wegspoelt in de spoelbak. Je kunt het werkblad, de spoelbak en de fronten eenvoudig met een zeepsopje en doekje schoonwrijven. Wanneer je het sopje weer wegspoelt door de spoelbak kun je deze het beste nog even schoonspoelen en droogwrijven met een schone en droge doek.

Voorjaarsschoonmaak tip 4 | Satink Keukens

Meer keukentips van Satink?

Wist je trouwens al dat de hoeken van een SieMatic keuken zijn afgerond waardoor er geen kruimels en stof inkruipt? Dit maakt het schoonmaken van de keuken nóg makkelijker! Hopelijk kun je nu zorgeloos beginnen aan de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de keuken na het lezen van deze handige tips. Wil je graag nog meer handige tips? Lees dan vooral ook eens al onze andere blogs!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.