Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukentrend: mat zwarte keuken

20-11-2020

In onze onlangs geschreven blog over de keukentrends van 2021 benoemden we het al: de mat zwarte keuken is de nieuwe zwarte keuken! In deze blog gaan we wat verder in op één van de keukentrends die we komend jaar hoogstwaarschijnlijk in veel keukens terug gaan zien.

Luxueus en stijlvol

Houd jij van een luxueuze uitstraling of wil jij je huis een stijlvolle oppepper geven? Ga dan voor een mat zwarte keuken! Net als met zwarte kleding, kun je met een zwarte keuken ook alle kanten op. Het is namelijk goed te combineren met bijvoorbeeld koperkleurige-, gouden- of messing keukenaccessoires om de luxe uitstraling nog meer te benadrukken, maar ook met groene (kruiden)planten of andere kleuren om de ruimte wat levendiger te maken.

Mat zwarte keuken met hout | Satink Keukens

Voordelen van een mat zwarte keuken

Waar op keukenbladen en fronten met een hoogglans afwerking al snel vingerafdrukken te zien zijn, zal je hier bij een matte keuken niet zo snel last van hebben. Dit betekent ook gelijk dat je minder onderhoud aan je keuken hebt, omdat je hier minder vaak een doekje over hoeft te halen om de vingerafdrukken eraf te boenen. Wil je er zeker van zijn dat er helemaal geen vingerafdrukken te zien zijn? Dan kunnen wij de fronten voorzien van een anti-fingerprint coating, waardoor de keuken vrij blijft van afdrukken!

Een ander voordeel van een mat zwarte keuken is dat deze geen weerkaatsing van licht en reflectie heeft en je dus geen last hebt van schitteringen. Hierdoor is het een stuk aangenamer om te koken, werken en samen te zijn in de keuken.

Keukenstijlen mat zwarte keuken

Een mat zwarte keuken leent zich helaas niet voor iedere keukenstijl. Heb je bijvoorbeeld een klassieke inrichting, dan is een mat zwarte keuken misschien niet de juiste keuze voor jou. Bij een moderne of industriële inrichting is mat zwart juist wel een hele goede keuze voor de keuken. Ook bij een landelijke stijl zou je mat zwart goed in de keuken kunnen verwerken. Kies bijvoorbeeld voor fronten met kaders of diepe groeven in het zwart. Tevens kan een mat zwarte keuken met hout ook goed gerealiseerd worden. Door zwarte keukenkastjes te combineren met een houten werkblad, geef je jouw keuken een warme uitstraling!

Mat zwarte Quooker | Satink Keukesn

Mat zwarte keukenelementen

Vind je een volledig zwart matte keuken toch net iets te veel van het goede? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om enkel één of meerdere elementen in de keuken mat zwart te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mat zwart keukenblad, een mat zwarte spoelbak of een mat zwart kookeiland. Hiermee haal je wel de charme van zwart in huis, maar dan op een subtiele manier. AEG speelt met de MattBlackLine, welke bestaat uit mat zwarte keukenapparaten, goed in op deze trend.

Mat zwarte keuken bij Satink Keukens

Wil je graag inspiratie opdoen voor jouw eigen mat zwarte keuken? Dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom in onze showroom in Zwolle! Maak gerust een afspraak met één van onze keukenadviseurs. Wij helpen je graag in jouw zoektocht naar jouw nieuwe droomkeuken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 jan - 2024 Marc uit Ijsselmuiden Heel goed geholpen met duidelijke en…

Ik kwam bij satink keukens om te orienteren op een keuken. Terwijl ik geen afspraak had werd ik toch goed geholpen. De mensen die…

Satink Keukens | Border 10
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.