Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukentrends 2021

22-10-2020

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het tijd om vooruit te kijken! Hoe zien de keukentrends voor 2021 eruit? Wat worden de meest populaire kleuren en stijlen en hoe kun jij deze keukentrends zelf verwerken in je eigen keuken? Satink Keukens zet de belangrijkste keukentrends voor 2021 op een rijtje!

Keukentrends 2021 | Mat zwarte keuken | Satink Keukens

Het nieuwe zwart: mat zwart als keukentrend 2021

De zwarte keuken heeft de afgelopen jaren al zijn opmars gemaakt en is sindsdien steeds populairder geworden. Komend jaar stoppen we deze keukentrend letterlijk in een nieuw jasje. De matte variant van de zwarte keuken is namelijk één van de keukentrends voor 2021. De matte afwerking geeft de keuken een luxueuze look en past daarnaast bij zowel een industriële als een moderne woonstijl.

Eyecatchers in de keuken

Nog een keukentrend die we komend jaar terug zullen gaan zien is het toepassen van eyecatchers in de keuken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een marmeren keukenblad. De aderstructuur in dit materiaal creëert een rijke, natuurlijke look die zowel het tijdloze als elegante karakter van het moderne interieur benadrukt.

Keukentrends 2021 | Marmeren werkblad | Satink Keukens

Natuurlijk zijn er ook genoeg andere eyecatchers waarmee je jouw keuken net dat beetje extra uitstraling kunt geven. Wat dacht je van een design diagonale zwarte wandafzuigkap die echt de aandacht trekt? Of een gouden of koperen kraan met een zwarte spoelbak?

Nieuwe keukentrend: Frosty softness en Rural chic

Twee nieuwe stijlen die hun intrede gaan doen, zijn de Frosty Softness keukenstijl en de Rural Chic keukenstijl. In de Frosty Softness keukenstijl worden verschillende materialen op een creatieve en nieuwe manier met elkaar gecombineerd. De nadruk ligt hierbij op harde materialen met een kunstzinnige uitstraling. Ronde vormen en vloeiende lijnen worden gecombineerd met natuursteen in zachte zandtonen, waardoor de look-and-feel zacht en comfortabel is.

De Rural Chic trend is het compleet tegenovergestelde van de Frosty softness stijl. De ronde vormen en vloeiende lijnen worden ingeruild voor opvallende elementen met strakke architectonische lijnen. Deze stijl is een ideale mix van de industriële en landelijke keuken, waarbij buitenmaterialen zoals staal, steen, hout en marmer de show stelen.

Keukentrends 2021 | Geïntegreerde afzuiging | Satink Keukens

Slimme keukenapparatuur

Een keukentrend die we in 2021 ook in steeds meer keukens gaan zien, is slimme keukenapparatuur. Dankzij innovatieve functies en mogelijkheden worden apparaten tegenwoordig alsmaar slimmer. Denk bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, een 3-in-1 oven die kan opwarmen, bakken én stomen of een koffiemachine die je vanaf de bank of bed kunt bedienen.

Keukentrends 2021 bij Satink Keukens

Wil je graag meer weten over de nieuwste keukentrends? Kom dan gerust langs bij ons in de showroom. Onze ervaren keukenadviseurs helpen je graag met het toepassen van de nieuwste keukentrends in jouw nieuwe droomkeuken! Liever eerst online wat inspiratie opdoen? Bekijk dan de inspiratiepagina’s op onze website.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
5 apr - 2024 C. Potjewijd uit Noordwijk Zonder afspraak binnen gelopen geweldig geholpen.

De showroom ziet er ruim uit goede keus en straalt een welkom uit. We hadden geen afspraak gemaakt maar konden toch direct geholpen worden.…

Satink Keukens | Border 10
23 jun - 2023 Bart uit Zwolle Zeer veel tijd voor ons genomen…

Fred heeft heel veel tijd genomen om ons te helpen met het samenstellen van de keuken voor ons nieuwbouwhuis. Hij heeft goed meegedacht met…

Satink Keukens | Border 9
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
3 jul - 2023 Deniz uit Zwolle uitstekend

Ik ben uitstekend geholpen. Op voorhand kwam ik de winkel binnen met een ontwerp. De adviseur Jay had voor mij niet lang nodig om…

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.