Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukentrends 2023

25-10-2022

Ben je ook benieuwd naar de nieuwe keukentrends in 2023? Wij bezochten onlangs dé keukenbeurs in Duitsland en hebben de belangrijkste keukentrends voor je op een rijtje gezet! Een aantal keukentrends van vorig jaar zien we ook in het nieuwe jaar terug, maar uiteraard zijn er ook een heleboel nieuwe trends gespot. Ga jij deze trends toepassen in je nieuwe of bestaande keuken?

7 keukentrends in 2023:

1. Bruin is het nieuwe zwart
2. Retro keuken, back to the 70’s
3. Kleur mag weer
4. Leven in de keuken
5. Natural chic met hout, maar dan nèt even anders
6. Organische vormen
7. Nieuwe ontwikkelingen

Bekijk hier ook de keukentrends van 2024!

Bruin is het nieuwe zwart

De zwarte keuken is bijna niet meer uit het interieur weg te denken, maar daar komt na een aantal jaren verandering in! Het zwart zal niet volledig verdwijnen, maar mag gecombineerd gaan worden met sfeervolle en warme bruintinten. Denk hierbij aan taupe, koffie- en karameltinten, óf zelfs bruin met een glimmertje zoals een brons- of goudkleur. Een opvallende kleur die we steeds vaker tegenkomen is roestbruin; iets meer roze dan terra cotta. Maar wat is nu de reden dat bruin ineens zo’n opmars maakt? Vaak wordt warm bruin ervaren als veilig, betrouwbaar en neutraal. Dit wordt na alle hectiek van de afgelopen jaren als zeer aangenaam ervaren.

Bruine keuken | Keukentrends 2023 | Satink Keukens

Retro keuken, back to the 70’s

Ook de stijl van de keuken verandert. Zo zie je steeds vaker retro elementen in de keuken terugkomen. Bruintinten lenen zich overigens ook uitstekend voor een retro look. Uiteraard hoef je niet de héle keuken aan te passen, met kleine aanpassingen voldoet je keuken al aan deze trend. Denk hierbij aan keukenaccessoires, verlichting en kleuren. Kleuren die goed op deze trend aansluiten zijn kleuren als okergeel, groen of pasteltinten. Zo kun je óf een statement maken óf voor een subtiele touch gaan.

Retro 70's keuken | Keukentrends 2023 | Satink Keukens

Kleur mag weer

Waar we een aantal jaren geleden vaak voor ‘veilige’ kleuren kozen, wordt er nu steeds vaker voor kleur gekozen in de keuken. Zoals eerder benoemd kun je kiezen voor neutrale bruintinten, maar je kunt ook een statement maken met kleur. We brengen steeds meer tijd door in de keuken, dus waarom niet voor een gezellig kleurtje kiezen? Kleur geeft direct een bepaalde sfeer en beïnvloed onze stemming vaak op een positieve manier. De trendkleur groen gaat al een tijdje mee en is voorlopig nog niet uit het interieur weg te denken, ook niet als we kijken naar de nieuwe keukentrends. Matgroen gaan we waarschijnlijk veel zien en daarnaast is groen marmer ook niet meer weg te denken.

Groene keuken | Keukentrend | Satink Keukens

Leven in de keuken

Een keuken is niet langer een ruimte waarin wordt gekookt, maar waarin wordt geleefd! In de keuken wordt vaak dezelfde aangename, sfeervolle sfeer toegepast als in de woonkamer. De keuken is daarmee een fijne plek om veel tijd in door te brengen en waar je je direct thuis voelt. Je kunt hier rustig de avond doorbrengen om een wijntje te drinken, een boek te lezen of gezellig te kletsen met familie en vrienden. (Be)leven, koken en eten in de keuken; een echte woonkeuken zien we steeds meer terug.

Keukentrends 2023 | Leefkeuken | Satink Keukens

Natural chic met hout, maar dan net even anders

Hout is een materiaal wat je in vrijwel ieder interieur wel terugziet. In keukens wordt het eveneens veel toegepast, maar we gaan het nu net even anders doen om deze natural chic uitstraling te creëren. Wat we veel gaan zien zijn geribbelde fronten. In alle soorten, maten en kleuren. Dit geeft de keuken net even een luxere uitstraling ten opzichte van een glad keukenfront. Daarnaast zien we ook steeds vaker dat de houtnerf bij keukenfronten horizontaal loopt in plaatst van verticaal. Mocht je een liefhebber zijn van hout, dan kun je de keuken met deze trends toch een totaal andere uitstraling geven.

Natural chic geribbelde houtfronten | Keukentrend | Satink Keukens

Organische vormen

Organische vormen zag je afgelopen jaar al steeds vaker terug in meubels, maar zijn nu ook terug te vinden in keukens! Denk hierbij vooral aan golvende, vloeiende vormen en afgeronde hoeken. Hierdoor krijgt de keuken een zachtere en natuurlijke uitstraling. Je kunt kiezen voor een keukenblad met afgeronde hoeken, ronde keukenkasten of een ovaal kookeiland. Deze trend kun je makkelijk combineren met de eerdergenoemde keukentrends, zoals bijvoorbeeld de geribbelde fronten of een accentkleur. Op die manier heb je een echte bijzondere keuken!

Organische vormen in de keuken | Keukentrend | Satink Keukens

Nieuwe ontwikkelingen

Uiteraard wordt er constant gezocht naar nieuwe, innovatieve snufjes. De recirculatie afzuigkap is hier een goed voorbeeld van. Hiermee wordt lucht uit de ruimte door de afzuiging aangezogen, gefilterd en vervolgens weer schoon vrijgegeven in de keuken. Je ziet dit steeds vaker terugkomen bij energie neutrale woningen waarbij het niet meer mogelijk is om het luchtafvoersysteem naar buiten te plaatsen. Een andere mooie innovatie zijn PerfectSense gelakte platen. Dit zijn hoogglans, mat of getextureerde fronten die je keuken een exclusief karakter geven. Bovendien is het oppervlak goed bestand tegen vlekken, warmte en vocht. Hierdoor is het gemakkelijk te reinigen en heb je aanzienlijk minder schoonmaakwerk. Wie wil dat nu niet?

PerfectSense fronten | Keukentrends 2023 | Satink Keukens

Spot de keukentrends 2023 bij Satink Keukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken die je graag volgens de laatste keukentrends inricht? Of wil je graag meer te weten komen van de keukentrends van 2023? Je bent van harte welkom in onze showroom in Zwolle! Onze keukenadviseurs kunnen je alles vertellen over alle trends en noviteiten op het gebied van keukens. Maak gerust een afspraak in onze showroom via onderstaande knop of neem telefonisch contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 038 - 454 2975. Volg ons voor meer keuken inspiratie ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2023 Eelco uit Apeldoorn Uitstekend advies en vriendelijke service.

Onlangs hebben wij een prachtige keuken gekocht bij Satink Keukens in Zwolle. We zijn daar geholpen door Tina Eenkhoorn en zij heeft ons uitstekend…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
6 dec - 2023 Bjorn uit Raalte Oprecht, eerlijk en meedenkend

Wij hebben onlangs een mooie keuken bij Satink Zwolle gekocht. Onze adviseur Jay dacht goed met ons mee, gaf eerlijke voor -en nadelen van…

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
30 maa - 2024 Jasper uit Biddinghuizen Prettig en professioneel

Duidelijke uitleg door de adviseur met prettige communicatie

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.