Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Keukentrends 2024 | Satink Keukens
Ontdek de nieuwste trends

Keukentrends 2024

30-10-2023

Wij werpen in de herfst traditiegetrouw alvast een blik op het volgende jaar. Grote keukenbeurzen wijden zich volledig aan het komende jaar 2024. Satink Keukens is uiteraard aanwezig geweest op deze beurzen, en we delen graag een overzicht van de opkomende keukentrends voor 2024.

De keukentrends in deze blog:

1. Natuurlijke robuuste materialen
2. Donkere keukens zijn niet meer weg te denken
3. De keuken als serene plek
4. Extra gezond koken met stoom
5. Keukenapparaten worden steeds slimmer
6. Duurzame apparatuur voor bewust energieverbruik

Natuurlijke robuuste materialen

De populariteit van natuurlijke en robuuste materialen in keukens zal in 2024 blijven groeien. Met toevoeging van materialen zoals natuursteen, hout, beton en metaal krijgt de keuken een stoere uitstraling. Materialen mogen voelbaar grof zijn met zichtbare steenaders en houtnerven, waardoor een robuuste en natuurlijk ogend geheel ontstaat. Deze trend is niet alleen perfect uit te voeren bij industriële keukens, ook moderne keukens lenen zich perfect voor natuurlijke en stoere materialen.

Keukentrends 2024 | Natuurlijke robuuste materialen | Satink Keukens

Donkere keukens zijn niet meer weg te denken

Donkere keukens hebben zich gevestigd als een blijvende stempel binnen de keukenbranche. Ze stralen luxe uit en passen uitstekend in zowel moderne als landelijke interieurs. Bovendien kunnen donkere keukens geaccentueerd worden met een lichter gekleurd werkblad, waardoor de donkere tint minder overheersend wordt. En het palet van donkere keukenkleuren beperkt zich niet langer tot enkel zwart; steeds vaker zien we keukens in donkergroen, bruin en donkerblauw.

Keukentrends 2024 | Donkere keuken | Satink Keukens

De keuken als serene plek

In 2024 zal de trend van rustig ogende keukens verder worden omarmd. De keuken wordt steeds meer gezien als een plek van sereniteit in ons drukke leven. Het creëren van een kalme sfeer is eenvoudig te realiseren door het toevoegen van zachte tinten zoals wit, beige en crème. Voor wat variatie komen watertinten of een marmeren keukenblad perfect tot hun recht.

Keukentrends 2024 | Rust in de keuken | Satink Keukens

Extra gezond koken met stoom

De populariteit van stoomovens neemt toe! Waar traditionele ovens hete lucht gebruiken, maakt een stoomoven gebruik van waterdamp. Hierdoor is het overbodig om boter of olie toe te voegen, waardoor smaken en voedingsstoffen behouden blijven. Zo krijg je door middel van een stoomoven heerlijke gezonde en smaakvolle gerechten. Te droge vis of onjuist gegaarde côte de bœuf behoren tot het verleden!

Keukentrends 2024 | Koken met stoom | Satink Keukens

Keukenapparaten worden steeds slimmer

Bij meer en meer keukenapparatuur is technologie verworven binnen de instellingen en is het mogelijk om via wifi-verbindingen smartphones te koppelen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om apparaten als vaatwassers, ovens en koelkasten van afstand te bedienen. De mogelijkheden lijken oneindig en zullen in 2024 alleen maar toenemen. Onze persoonlijke favoriet is de wijnklimaatkast van ATAG. Vanaf het gemak van je smartphone is het mogelijk om de drie klimaatzones tot op de graad nauwkeurig naar wens in te stellen. Zo creëer je zeer eenvoudig de perfecte conditie om alle soorten wijn te kunnen bewaren. Daarnaast is de wijnklimaatkast en jouw smartphone gekoppeld aan de Vivino database. Scan eenvoudig het wijnlabel en ontdek het verhaal achter honderden wijnen.

Keukentrends 2024 | Recirculatie afzuiginstallatie | Satink Keukens

Duurzame apparatuur voor bewust energieverbruik

Het bewustzijn van het energieverbruik is afgelopen jaar enorm gegroeid. Het merendeel van de consumenten streeft ernaar om hun verbruik zover mogelijk te beperken. Keukenapparatuurmerken spelen hierop in door steeds energiezuinigere apparaten te ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een recirculatie afzuiginstallatie. Waar traditionele afzuigkappen de verwarmde kooklucht zo naar buiten blies, filtert een recirculatie afzuiginstallatie de verwarmde kooklucht en wordt het terug de ruimte ingeblazen. Vooral ’s winters zorgt een recirculatie afzuiginstallatie ervoor dat men minder hoeft te stoken met minder energieverbruik als logisch gevolg. Wil je nog meer tips om jouw eigen energieverbruik te verminderen, bekijk dan vooral onze blog hierover!

Keukentrends 2024 | Wijnklimaatkast | Satink Keukens

Ontdek de keukentrends van 2024 bij Satink Keukens

Wil je de keukentrends van 2024 zelf ontdekken? Kom langs in onze showroom in het Overijsselse Zwolle en laat je informeren door onze keukenspecialisten. Ze vertellen je graag alle ins en outs over de nieuwste trends. Maak gemakkelijk een afspraak via onze website of loop binnen bij Satink Keukens. Jouw keukenavontuur begint hier!

Afspraak maken
Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
22 apr - 2024 Willem uit Urk Geweldig

Onze keuken gekocht bij Satink Zwolle en in een woord geweldig. Mega goed geholpen door Tina met vanalles. Elke vraag konden we stellen en…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
25 mei - 2024 a wakker uit Urk Meneer bleef rustig toen ik zei…

prima! feedback voor meneer is: opletten om geen verbasteringen te gebruiken.

Satink Keukens | Border 8
22 okt - 2023 heidy mulder uit Zwolle Klantvriendelijk, en goed geholpen.

onze ervaring is positief, klantvriendelijk. Het is fijn dat er voldoende tijd is voor de klant. Ook is het fijn dat je een vervolg…

Satink Keukens | Border 8
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.