Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Meer sfeer met de juiste keukendecoratie

08-11-2022

Voor velen is de keuken één van de favoriete plekken in huis. Het is vaak een ontmoetingsplek waar heerlijk wordt gegeten en gedronken, maar waar ook wordt geleefd. De keuken is steeds meer een onderdeel van de rest van het interieur, dus een keuken verdient ook de benodigde aankleding om meer sfeer in de keuken te brengen. Keukendecoratie is de ideale manier om de sfeer van de keuken naar een volgend niveau te tillen. In dit artikel geeft Satink Keukens heel veel inspiratie hoe je jouw keuken nog sfeervoller kunt maken met de juiste keukendecoratie!

Breng de natuur in je keuken

Het gebruik van planten als keukendecoratie is de ideale manier om meer sfeer in de keuken te brengen en meteen een meer natuurlijke sfeer te creëren. Er zijn tal van opties: ga je voor subtiele plantjes op het keukenblad, juist een grote plant als statement of voor plantjes aan de muur? Ook een vaas met prachtige bloemen geeft een fantastische sfeer aan je keuken!

Een eigen kruidentuintje is ook een ideale toevoeging aan je keuken. Op een laagdrempelige manier zorg je voor een kraakverse toevoeging aan dranken en gerechten. Gebruik je eigen gekweekte basilicum voor een pastagerecht om vervolgens na het diner te genieten van een muntthee uit je eigen kruidentuintje.

Natuur in de keuken | Keukendecoratie | Satink Keukens

Prachtig servies in een mooie vitrinekast

Wie denkt dat het uitstallen van servies in een vitrinekast oudbollig is, die heeft het mis. Er zijn tegenwoordig tal van vitrinekasten met een moderne twist. Een vitrinekast is een ideale toevoeging aan je keuken. Je kunt hierin je mooiste servies en glaswerk presenteren. Mooie items mogen gezien worden!

Creëer een speels aanzicht door wijnglazen, borden en kommen af te wisselen met whisky- of cocktailglazen. Door het experimenteren met lichtstanden van de ingebouwde lichtspots kunnen de items in de vitrinekast zelfs nog mooier worden uitgelicht.

Vitrinekast | Keukendecoratie | Satink Keukens

Kunst als keukendecoratie

Kunst leent zich uitstekend om meer uitstraling aan je keuken te geven. Hierbij hoeft het kunstwerk zeker niet peperduur te zijn, zolang het maar voldoet aan jouw persoonlijke stijl. Denk aan een foto van het gezin of een mooie (vakantie)foto die je zelf hebt geschoten. Zo geef je pas echt een persoonlijke touch aan je keuken.

Wel is het raadzaam om het kunstwerk aan te laten sluiten bij de stijl van je keuken. Daarnaast kun je door het plaatsen van meerdere kunstwerken in dezelfde stijl in verschillende ruimtes, een rode draad creëren door het gehele huis.

Kunst in de keuken | Keukendecoratie | Satink Keukens

Kleine details, groot verschil

Je favoriete kookboeken of 'koffietafelboeken', een mooie borrelplank, een beeldje, (geur)kaarsen; juist de kleinste accessoires maken het grootste verschil in de keuken. Hoe persoonlijker de accessoires zijn, hoe meer jij je er thuis zult voelen.

Persoonlijke accessoires in de keuken | Satink Keukens

Meer inspiratie voor keukendecoratie?

Bij Satink Keukens kun je altijd terecht voor meer inspiratie op het gebied van keukendecoratie. Volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest als je vaker leuke keukeninspiratie en tips op wilt doen! Wil je inspiratie opdoen in onze showroom in Zwolle? Dan ben je uiteraard van harte welkom. Loop gerust eens binnen of maak vrijblijvend een afspraak als je zeker wilt zijn dat één van onze keukenexperts tijd voor je heeft.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.