Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Praktische tips voor de kleine keuken | Satink Keukens

Praktische tips voor de kleine keuken

24-11-2023

Wanneer de ruimte voor een keuken klein is, is het van belang dat er efficiënt met deze ruimte wordt omgegaan. Het is dus belangrijk dat er wordt gekozen voor een praktische opstelling van de keuken. Overigens is het ook belangrijk dat er efficiënt wordt omgegaan met opbergruimte en keukenapparatuur. Bij Satink Keukens helpen wij je graag met het ontwerpen van jouw ideale droomkeuken, groot of klein. In deze blog geven wij je diverse praktische tips voor de kleine keuken.

Meer opbergen in minder ruimte

De meeste keukens bestaan voor een groot deel uit opbergruimte, wanneer de ruimte beperkt is, is het van belang dat er zo efficiënt mogelijk met de ruimte wordt omgegaan. Er zijn verschillende manieren om meer opbergruimte te creëren zonder de keuken groter te hoeven maken. Denk aan het gebruik van bovenkastjes, hiermee wordt de ruimte optimaal benut. Maar ook de hoeken in de keuken hoeven geen loze ruimte te blijven, in een 360 graden hoekkast kun je al jouw pannen en ovenschalen opbergen. Overigens zijn brede keukenlades ook efficiënter dan smalle lades, in één brede lade heb je meer opbergruimte dan in twee smalle lades.

Praktische tips voor de kleine keuken | Satink Keukens

Wees selectief met keukenapparatuur

Ga goed na welke keukenapparatuur je écht nodig hebt, gebruik je het vaak of is het geen essentiële toevoeging? Tevens is het ook handig om in een kleine keuken compacte apparatuur te plaatsen om zo niet meer ruimte in beslag te nemen dan dat nodig is. Een kookplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie is een efficiënt en ruimtebesparend alternatief voor de traditionele afzuigkap. En zo heb je wellicht ruimte voor een extra bovenkastje!

Praktische tips voor de kleine keuken | Satink Keukens

Hoe lichter de ruimte hoe groter deze oogt

Een ruimtelijk effect in een kleine keuken kan worden gecreëerd door middel van lichte kleuren en een goede lichtinval. Hoe donkerder de kleuren in de keuken, hoe kleiner de ruimte lijkt. Lichte kleuren doen de keuken groter ogen en houden de ruimte ook rustig. Kies voor een keuken in dezelfde kleur of tint als de achterwand en de muren eromheen. En beperk de hoeveelheid ‘losse’ accessoires en apparatuur in de keuken voor een overzichtelijk geheel.

Praktische tips voor de kleine keuken | Satink Keukens

Meer inspiratie voor efficiënte oplossingen in een kleine keuken?

Heb jij een beperkte keukenruimte? Dan heb je wellicht iets aan bovenstaande tips! Bezoek ook eens onze inspiratiepagina voor kleine keukens om meer ideeën op te doen. Uiteraard denken onze keukenspecialisten ook graag met je mee over de beste keukenopstelling in jouw specifieke situatie. Maak vrijblijvend een afspraak bij onze showroom in Zwolle en laat je inspireren door de vele voorbeelden van efficiënte oplossingen voor kleine keukens.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
13 jul - 2024 Joke Hooijmans uit Epe Fred is top

Fred is een ervaren verkoper die goed meedenkt en adviseert. Niet opdringerig. Het is al onze 2e keuken bij Fred. Dat zegt genoeg.

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
30 maa - 2024 Jasper uit Biddinghuizen Prettig en professioneel

Duidelijke uitleg door de adviseur met prettige communicatie

Satink Keukens | Border 10
28 mei - 2024 Manon uit Raalte Fijne hulp.

Jan vd kolk geeft goede hulp en adviezen

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
25 sep - 2023 Hans uit Raalte Deskundig en meedenkend.

We werden vriendelijk ontvangen door dhr. Jay Koster. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en hielp ons heel betrokken bij het maken van onze…

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.