Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Japandi keukenelementen | Satink Keukens

Wat is een Japandi keuken en hoe creëer je die?

24-04-2024

Een Japandi keuken, wellicht heb je deze term al eens voorbij horen komen maar weet je niet goed wat ermee bedoeld. De term ‘Japandi’ is een combinatie tussen de Japanse en Scandinavische stijl. Keukens in de Japandi stijl hebben een minimalistische, warme en rustgevende look en passen helemaal binnen de laatste keukentrends. Lees snel verder om je te laten inspireren met verschillende varianten keukens in deze keukenstijl én leer hoe je er eentje kunt creëren.

Hoe creëer je een Japandi keuken?

Bij een keuken in Japandi stijl staat de natuur centraal. Er wordt dus veel gebruik gemaakt van houten elementen, welke een warme sfeer in jouw nieuwe keuken zullen creëren. Denk hierbij aan houten keukenfronten, een houten werkblad of houten keukenaccessoires. Wanneer onze klanten op zoek zijn naar houtelementen in de keuken wordt er meestal gekozen voor de houtsoort eiken. Deze houtsoort is namelijk erg sterk, duurzaam én verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur.

Japandi keuken accessoires | Satink Keukens

Een licht kleurenpallet

Door gebruik te maken van minimalistische keukenelementen in lichte kleuren krijgt de keuken een rustgevende uitstraling. Bij Japandi keukens wordt er dan ook in veel gevallen gebruik gemaakt van ton-sur-ton kleuren. Oftewel, monochrome kleuren (zoals een combinatie van wit, crème en licht beige) net zoals bij de hierbij afgebeelde SieMatic keuken.

SieMatic PURE Japandi keuken | Satink Keukens

Een ruimtelijke sfeer

Nog iets wat erg kenmerkend is voor een Japandi keuken is de ruimtelijke sfeer. Minimalisme en ruimtelijkheid zijn belangrijke factoren binnen deze Japans-Scandinavische stijl. Het creëren van een ruimtelijk gevoel is natuurlijk eenvoudiger in een grote keukenruimte. Maar ook wanneer de ruimte voor jouw nieuwe keuken beperkt is, is dit zeker niet onmogelijk! Zorg ervoor dat je keuken opgeruimd is en er niet te veel apparatuur of decoratie op het werkblad staat. Hierdoor creëer je als nel een meer ruimtelijke sfeer.

De ruimtelijke Japandi keuken | Satink Keukens

Creëer de Japandi keuken van jouw dromen!

De keukenadviseurs van Satink Keukens helpen jou graag met het samenstellen van de Japandi keuken van jouw dromen. Hiervoor ben je van harte welkom in onze showroom en kun je direct online een showroomafspraak inplannen. Wil je toch nog liever iets meer inspiratie opdoen> Of eerst zelf aan de slag met het ontwerpen van jouw nieuwe keuken in de Japans-Scandinavische stijl? Neem dan een kijkje op ons Pinterest account of ontwerp jouw eigen Japandi keuken eenvoudig met onze KeukenCreator.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
19 mei - 2024 Jacob uit Leeuwarden Prachtige showroom en deskundig advies

Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik voor onze nieuwbouwwoning een fantastische Siematic SLX keuken gekocht bij Satink. We zijn tijdens onze twee verkoopgesprekken…

Satink Keukens | Border 10
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
7 jun - 2024 Ruben uit Zwolle Top!

We hebben wederom een prettig gesprek gehad met Dennis, met als uitkomst een keuken waar wij erg blij mee zijn! Ook de prijs is…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.