Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Siemens geïntegreerde afzuiging | Satink Keukens

Wat zegt het energielabel over jouw keukenapparatuur?

31-03-2023

Op alle keukenapparaten staat een energielabel. Het label zegt iets over de duurzaamheid van een bepaald apparaat. Zeker in tijden van hoge energiekosten en een veranderend klimaat worden energiebewuste keuzes steeds belangrijker. Satink Keukens neemt je in deze blog graag mee hoe een energielabel jou helpt met het maken van duurzamere keuzes!

Welke informatie vind je op een energielabel?

Het energielabel is in het leven geroepen om de consument in een oogopslag de energiezuinigheid van een apparaat duidelijk te maken. Op het label staat prominent een letterscore, op een schaal van A tot en met G. Daarbij is A het meest zuinig en G het minst zuinig.

De letterscore is een waardeoordeel over de energiezuinigheid van het apparaat. Hierbij worden energielabel A t/m E beschouwd als energiezuinig, energie F en G worden derhalve beschouwd als niet energiezuinig.

Bovendien staan altijd de merknaam, modelnaam en een product specifieke QR-code op het label. Wanneer je deze QR-code scant kom je in de database van de Europese Unie terecht. Deze database bevat alle relevante specificaties van het keukenapparaat in kwestie, wel zo handig wanneer je in de showroom staat!

Tenslotte staan de belangrijkste energiedetails ook op het label, afhankelijk van het soort keukenapparaat. Zo staat er op het energielabel van vaatwassers specifieke informatie over het energieverbruik per 100 wasbeurten, het waterverbruik en het geluidsniveau.

Energielabel keukenapparatuur | BORA kookplaat | Satink Keukens

Herziening van het energielabel

In het verleden liep het energielabel van keukenapparatuur op een schaal van A+++ tot en met D. Hier is in maart 2021 verandering in gekomen met een volledige herziening van de schaal. De plusjes binnen de A-score zijn komen te vervallen, waardoor de score voor consumenten eenvoudiger werd om te begrijpen.

Een keukenapparaat dat voorheen de score A++ kreeg toebedeeld, heeft nu een B-score. Gevoelsmatig lijkt dit apparaat nu minder zuinig, maar in werkelijkheid is dit natuurlijk niet zo. Een bijkomstig voordeel van de herziening is dat het als extra stimulans kan dienen voor keukenapparatuurproducenten om hun producten te verduurzamen.

Wanneer een producent zijn A-score verliest en terug wordt gezet naar een lagere score, zou dit een extra impuls kunnen zijn om de producten te verduurzamen en de A-score weer terug te winnen.

Quooker kokendwaterkraan | Energielabel | Satink Keukens

Duurzame keukenapparatuur bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens ben je verzekerd van een energiezuinige aankoop op het gebied van keukenapparatuur. Wens je toch meer informatie te ontvangen over het energielabel op het gebied van keukenapparatuur? In onze showroom staan onze keukenspecialisten klaar om je alle ins en outs te geven! Een showroomafspraak is online zo gemaakt.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
14 jun - 2024 Henri Zandbergen uit Vollenhove Super

Erg goede service, Jan nam goed de tijd en heeft alles kundig uitgelegd. Bedankt, Henri zandbergen

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.