Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Siemens geïntegreerde afzuiging | Satink Keukens

Wat zegt het energielabel over jouw keukenapparatuur?

31-03-2023

Op alle keukenapparaten staat een energielabel. Het label zegt iets over de duurzaamheid van een bepaald apparaat. Zeker in tijden van hoge energiekosten en een veranderend klimaat worden energiebewuste keuzes steeds belangrijker. Satink Keukens neemt je in deze blog graag mee hoe een energielabel jou helpt met het maken van duurzamere keuzes!

Welke informatie vind je op een energielabel?

Het energielabel is in het leven geroepen om de consument in een oogopslag de energiezuinigheid van een apparaat duidelijk te maken. Op het label staat prominent een letterscore, op een schaal van A tot en met G. Daarbij is A het meest zuinig en G het minst zuinig.

De letterscore is een waardeoordeel over de energiezuinigheid van het apparaat. Hierbij worden energielabel A t/m E beschouwd als energiezuinig, energie F en G worden derhalve beschouwd als niet energiezuinig.

Bovendien staan altijd de merknaam, modelnaam en een product specifieke QR-code op het label. Wanneer je deze QR-code scant kom je in de database van de Europese Unie terecht. Deze database bevat alle relevante specificaties van het keukenapparaat in kwestie, wel zo handig wanneer je in de showroom staat!

Tenslotte staan de belangrijkste energiedetails ook op het label, afhankelijk van het soort keukenapparaat. Zo staat er op het energielabel van vaatwassers specifieke informatie over het energieverbruik per 100 wasbeurten, het waterverbruik en het geluidsniveau.

Energielabel keukenapparatuur | BORA kookplaat | Satink Keukens

Herziening van het energielabel

In het verleden liep het energielabel van keukenapparatuur op een schaal van A+++ tot en met D. Hier is in maart 2021 verandering in gekomen met een volledige herziening van de schaal. De plusjes binnen de A-score zijn komen te vervallen, waardoor de score voor consumenten eenvoudiger werd om te begrijpen.

Een keukenapparaat dat voorheen de score A++ kreeg toebedeeld, heeft nu een B-score. Gevoelsmatig lijkt dit apparaat nu minder zuinig, maar in werkelijkheid is dit natuurlijk niet zo. Een bijkomstig voordeel van de herziening is dat het als extra stimulans kan dienen voor keukenapparatuurproducenten om hun producten te verduurzamen.

Wanneer een producent zijn A-score verliest en terug wordt gezet naar een lagere score, zou dit een extra impuls kunnen zijn om de producten te verduurzamen en de A-score weer terug te winnen.

Quooker kokendwaterkraan | Energielabel | Satink Keukens

Duurzame keukenapparatuur bij Satink Keukens

Bij Satink Keukens ben je verzekerd van een energiezuinige aankoop op het gebied van keukenapparatuur. Wens je toch meer informatie te ontvangen over het energielabel op het gebied van keukenapparatuur? In onze showroom staan onze keukenspecialisten klaar om je alle ins en outs te geven! Een showroomafspraak is online zo gemaakt.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
3 feb - 2024 Kor uit Dalfsen Veel rust en ruimte om tot…

Een nieuwe keuken uitzoeken en erachter komen hoe je het precies wilt hebben, is best een dingetje. Je hebt veel om af te wegen.…

Satink Keukens | Border 9
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 79 beoordelingen in de laatste 12 maanden.