Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Zachte zandkleurige SieMatic keuken | Satink Keukens

Zachte zandkleuren in de keuken

16-02-2024

Heb je al wel eens nagedacht over een zandkleurige keuken? De aardetinten van moeder natuur bieden veel charme én stijlvolle sereniteit. Daarnaast brengen zachte zandkleuren in de keuken nóg meer voordelen met zich mee. Een lichte keuken kun je namelijk eenvoudig combineren met andere kleuren of materialen én is toe te passen in iedere keukenstijl. In dit blogbericht lichten wij verschillende neutraal gekleurde keukens uit, en vertellen we je over alle mogelijkheden.

Wat valt er onder ‘zachte zandkleuren’?

Het begrip zachte zandkleuren is best breed. Het laat zich het beste omschrijven als een licht beige kleur met een natuurlijke uitstraling. De kleur kan zowel een warme als koele ondertoon hebben en bevat eigenlijk alles wat tussen een zachte crèmekleur tot een beige kleur met een grijzige ondertoon zit. Een voorbeeld van een koele beigekleurige keuken is bijvoorbeeld de hierbij afgebeelde landelijke keuken van het merk Pronorm.

Zachte zandkleurige landelijke Pronom keuken | Satink Keukens

Combineer warme én koele ondertonen

Met een zandkleurige keuken kun je alle kanten op doordat deze keukens eenvoudig te combineren zijn met enerzijds andere kleuren en anderzijds verschillende ondertonen. Een lichte keuken waarbij er wordt gekozen voor een koel kleurenpallet hoeft zeker géén steriele uitstraling te hebben. Voor de hierbij getoonde luxe SieMatic PURE keuken is er gekozen voor een koel kleurenpallet, bestaande uit wit, beige, een koele bruine kleur en zwart. Deze stijlvolle, serene keuken heeft een koele ondertoon, maar is allesbehalve kil! Wanneer je toch liever een meer warmere sfeer in de keuken wil creëren, kun je een neutrale keuken ook erg mooi combineren met warme aardetinten.

Zandkleurige SieMatic PURE keuken | Satink Keukens

Grove, natuurlijke materialen

Een zandkleurige keuken kun je tevens gemakkelijk combineren met verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een keukenblad gemaakt van keramiek zoals bij de hierbij afgebeelde SieMatic PURE keuken. Naast dat het keramieken werkblad erg mooi bij de keuken past en het een iets rustiekere look geeft, is het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken helemaal volgens de laatste keukentrends! Naast natuurstenen elementen zijn ook houten elementen prachtig in een zandkleurige keuken te verwerken. Houten elementen kun je op verschillende manieren in een lichte keuken verwerken; houten fronten, houten keukengrepen of kies bijvoorbeeld voor houten keukenattributen.

Robuuste materialen in de zandkleurige SieMatic PURE keuken | Satink Keukens

Eindeloos veel mogelijkheden

Er zijn talloze mogelijkheden voor zachte zandkleurige keukens qua keukenstijlen. Een lichte keuken is dan ook in iedere keukenstijl te creëren. Van modern tot klassiek en van design tot landelijk. Bij Satink Keukens vind je een groot aanbod zandkleurige keukens in diverse stijlen. Wil je graag nog meer keukeninspiratie opdoen voor jouw keuken? Kom dan vooral langs in onze showroom in Zwolle waar onze keukenspecialisten je graag van advies voorzien! Of doe 24/7 online keukeninspiratie op via ons Facebook, Instagram of Pinterest account.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
29 sep - 2023 HH kramer uit Tollebeek Een fijn bedrijf met ter zake…

Een hele fijne ervaring met het ontwerp en prijs/ kwaliteit.

Satink Keukens | Border 10
30 okt - 2023 Chris en Linda uit Zwolle Zonder consessies binnen budget gebleven

We zijn uitstekend geadviseerd door Tina Eenkhoorn, ze luisterde goed naar onze wensen, heeft ons verschillende opties laten zien in de uitgebreide showroom. Uiteindelijk…

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
15 mei - 2023 Quinta uit Deventer Welkom en goed advies

We voelen ons er welkom geheten, zijn goed behandeld en goed geadviseerd door Fred. Ze nemen echt de tijd voor je.

Satink Keukens | Border 10
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.