Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Kunst in de keuken | Satink Zwolle

Zo gebruik je kunst in de keuken

27-07-2023

Keukens zijn steeds meer onderdeel van de rest van het interieur in huis. Interieurkeuzes worden steeds vaker doorgetrokken in zowel de woonkamer als keuken. Om hier zo weinig mogelijk risico mee te nemen zijn keukens geregeld in een neutrale kleur, wat wellicht na een tijd een beetje saai oogt. Gelukkig zijn er voldoende opties om de keuken te upgraden met andere details! Denk hier bijvoorbeeld aan kleurrijke keukenapparatuur, foto’s aan de muur en planten. Maar ook kunst brengt een kleurige en karaktervolle toevoeging aan de keuken. Vaak staat de woonkamer al vol met kunststukken, dus waarom dan niet in de keuken? In deze blog vertellen we hoe je kunst het beste in de keuken kunt gebruiken.

Keuken met kunst | Satink Zwolle

Kunst in de keuken is een breed begrip

Veel mensen denken bij kunst meteen aan het werk van een bekende schilder, maar je hoeft natuurlijk niet direct de allerduurste meesterwerken te kopen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi kunstwerk tegenkomen bij de kringloop, krijgen van een familielid of goede vriend(in) of natuurlijk gewoon zelf maken! Het is nog leuker als het ook een emotionele waarde meebrengt.

Daarnaast zijn er veel meer kunstvormen dan alleen schilderijen. Natuurlijk staat een schilderij prachtig in de keuken, maar een bijzondere lamp of een ander opvallend meubelstuk kunnen ook doorgaan als kunstwerk! Ook kun je ervoor kiezen om antieke keukenapparatuur in de keuken te zetten, zoals een koffiezetapparaat of waterkoker. Dit geeft jouw keuken meteen een retro karakter mee, wat een van de leukste keukentrends van dit moment is!

Kunst in de keuken | Satink Zwolle

Maak er een geheel van

Kunst geeft de karakter kleur en karakter, toch is het altijd raadzaam om het af te stemmen met de rest van het interieur. Enkele statement pieces kunnen zeer goed tot uiting komen wanneer deze buiten het kleurenpallet van jouw keuken vallen, al is het doseren daarvan ook belangrijk. Zo voorkom je dat jouw keuken een chaotische mengelmoes wordt van verschillende stijlen en kleuren.

Let op schade

Over het algemeen zijn de meeste kunstwerken gevoelig voor vochtigheid en hoge temperatuur. Wees daarom voorzichtig en zorg ervoor dat kwetsbare kunstobjecten niet in de buurt van de wasbak, kookplaat of oven staan. Wees creatief met het plaatsen van kostbare kunststukken!

Beschadigde kunst | Satink Zwolle

Advies over kunst in de keuken bij Satink Zwolle

Zou jij graag jouw keuken willen upgraden met verschillende kunststukken? Of heb je al kunststukken en weet je niet waar je deze het beste kunt plaatsen? Bij Satink Zwolle staan onze keukenspecialisten klaar om jou daarin te advisere! Maak via de knop hieronder een vrijblijvende showroomafspraak en kom langs voor advies.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
19 mei - 2024 Jacob uit Leeuwarden Prachtige showroom en deskundig advies

Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik voor onze nieuwbouwwoning een fantastische Siematic SLX keuken gekocht bij Satink. We zijn tijdens onze twee verkoopgesprekken…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
7 jun - 2024 Ruben uit Zwolle Top!

We hebben wederom een prettig gesprek gehad met Dennis, met als uitkomst een keuken waar wij erg blij mee zijn! Ook de prijs is…

Satink Keukens | Border 9
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.