Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Kunst in de keuken | Satink Zwolle

Zo gebruik je kunst in de keuken

27-07-2023

Keukens zijn steeds meer onderdeel van de rest van het interieur in huis. Interieurkeuzes worden steeds vaker doorgetrokken in zowel de woonkamer als keuken. Om hier zo weinig mogelijk risico mee te nemen zijn keukens geregeld in een neutrale kleur, wat wellicht na een tijd een beetje saai oogt. Gelukkig zijn er voldoende opties om de keuken te upgraden met andere details! Denk hier bijvoorbeeld aan kleurrijke keukenapparatuur, foto’s aan de muur en planten. Maar ook kunst brengt een kleurige en karaktervolle toevoeging aan de keuken. Vaak staat de woonkamer al vol met kunststukken, dus waarom dan niet in de keuken? In deze blog vertellen we hoe je kunst het beste in de keuken kunt gebruiken.

Keuken met kunst | Satink Zwolle

Kunst in de keuken is een breed begrip

Veel mensen denken bij kunst meteen aan het werk van een bekende schilder, maar je hoeft natuurlijk niet direct de allerduurste meesterwerken te kopen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi kunstwerk tegenkomen bij de kringloop, krijgen van een familielid of goede vriend(in) of natuurlijk gewoon zelf maken! Het is nog leuker als het ook een emotionele waarde meebrengt.

Daarnaast zijn er veel meer kunstvormen dan alleen schilderijen. Natuurlijk staat een schilderij prachtig in de keuken, maar een bijzondere lamp of een ander opvallend meubelstuk kunnen ook doorgaan als kunstwerk! Ook kun je ervoor kiezen om antieke keukenapparatuur in de keuken te zetten, zoals een koffiezetapparaat of waterkoker. Dit geeft jouw keuken meteen een retro karakter mee, wat een van de leukste keukentrends van dit moment is!

Kunst in de keuken | Satink Zwolle

Maak er een geheel van

Kunst geeft de karakter kleur en karakter, toch is het altijd raadzaam om het af te stemmen met de rest van het interieur. Enkele statement pieces kunnen zeer goed tot uiting komen wanneer deze buiten het kleurenpallet van jouw keuken vallen, al is het doseren daarvan ook belangrijk. Zo voorkom je dat jouw keuken een chaotische mengelmoes wordt van verschillende stijlen en kleuren.

Let op schade

Over het algemeen zijn de meeste kunstwerken gevoelig voor vochtigheid en hoge temperatuur. Wees daarom voorzichtig en zorg ervoor dat kwetsbare kunstobjecten niet in de buurt van de wasbak, kookplaat of oven staan. Wees creatief met het plaatsen van kostbare kunststukken!

Beschadigde kunst | Satink Zwolle

Advies over kunst in de keuken bij Satink Zwolle

Zou jij graag jouw keuken willen upgraden met verschillende kunststukken? Of heb je al kunststukken en weet je niet waar je deze het beste kunt plaatsen? Bij Satink Zwolle staan onze keukenspecialisten klaar om jou daarin te advisere! Maak via de knop hieronder een vrijblijvende showroomafspraak en kom langs voor advies.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.