Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zomers recept: miso zalm salade

27-06-2022

Wil je deze zomer eens iets anders proberen dan een gewone salade? Probeer dan deze heerlijke miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer. Tijdens warme zomerdagen is het een heerlijk verfrissend en licht gerecht. Het recept is eenvoudig te maken en er kan bijna niks misgaan! Dit op Japan geïnspireerde recept wordt gemaakt met miso. Miso is afkomstig uit de Japanse keuken en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren met zout, koij en soms andere producten. Probeer dit lekkere recept zelf!

Recept zomers gerecht | Satink Keukens

Miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer

Wat heb je nodig?
  • 1 el rode miso
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 citroen
  • 1 tl sojasaus
  • Zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 fles rijstazijn
  • Zout
  • Suiker
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
Bereiding:

1. Snij de knoflook en gember fijn.

2. Pers 1 eetlepel citroensap en snij de overige citroen in partjes.

3. Meng de miso, knoflook, gember, mirin, citroensap en sojasaus door elkaar tot een egaal mengsel. Is het mengsel nog wat dik? Voeg dan nog een beetje mirin toe.

4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en smeer ze in met mengsel. Laat de schaal 15 minuten afgedekt staan om op kamertemperatuur te marineren. Terwijl je hierop wacht, kan je de oven voorverwarmen op 200 graden.

5. Snijd ondertussen de komkommer in halve stukjes. Doe de stukjes in een kom en schenk hierbij de rijstazijn, totdat de stukjes komkommer net onder staan. Voeg hierbij een halve theelepel zout en een halve theelepel suiker toe. Houd je van pittig eten? Dan kan je eventueel nog een rode peper toevoegen. Roer alles goed door elkaar, vervolgens bedek je de kom en zet je deze even opzij.

6. Nadat de zalm 15 minuten gemarineerd heeft, kan de zalm voor 12 minuten in de oven. De zalm is goed wanneer deze lichtroze kleurt vanbinnen, prik voorzichtig met een vork in het midden van de zalmfilet. Laat de zalm los van elkaar en is de binnenkant lichtroze? Dan is de zalm klaar!

7. Snijd vervolgens de kropjes baby romaine sla in de gehele lengte in kwarten (inclusief het uiteinde). Vet de sla met een kwastje licht in met zonnebloemolie.

8. Pak een grillpan of koekenpan en gril hierin de sla tot er grillstrepen verschijnen. Leg de sla op een bord en besprenkel er een beetje zout en sesamolie overheen.

9. Leg de miso zalm op het bord met de gegrilde sla, zoetzure komkommers en de partjes citroen. Nu ben je klaar om te genieten!

Serveer tip:

Serveer bij het gerecht geroosterde sesamzaadjes, verse koriander en (rijst)noedels. Voor extra smaak aan de (rijst)noedels kan je deze eventueel roerbakken met gember, knoflook en sesamolie.

Wil je meer inspiratie op doen?

Bij Satink Keukens posten wij regelmatig inspiratie voor in de keuken! Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste keukentrends, leuke recepten en handige tips voor tijdens het koken!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 jun - 2025 Jan Boxum uit Hasselt geweldig

Wij zijn heel prettig en voortvarend begeleid door Jay Koster, een heel goede adviseur. Kan goed luisteren, behulpzaam, vriendelijk en niet opdringerig. Door hem…

Satink Keukens | Border 10
24 jun - 2025 Sien uit Zwartsluis Prima

Goede begeleiding in het kiezen van de keuken

Satink Keukens | Border 10
19 jun - 2025 Jelle uit Gees Zeer servicegericht met goede adviseur Jay

Ruimschoots de tijd genomen voor ons en duidelijk advies.

Satink Keukens | Border 8
17 jun - 2025 Jacob uit Meppel Top

De gehele begeleiding bij de aankoop van de keuken was prima. Goede uitleg bij het samenstellen van de keuken en de keuze van de…

Satink Keukens | Border 10
17 jun - 2025 Wouter uit Meppel Niets anders dan lof!

Wat een fijne ervaring hebben we gehad bij Satink Keukens! We hebben samen een prachtige keuken kunnen samenstellen. Er werd niet alleen goed geluisterd…

Satink Keukens | Border 10
16 jun - 2025 Mees van der Sluys uit Lelystad Uitstekende begeleiding

We zijn goed geholpen bij het samenstellen van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2025 Irene uit Lelystad Goed en vakkundig geholpen!

Het personeel is erg aardig. Er wordt goed geluisterd naar wat je wensen voor de keuken zijn en er wordt goed meegedacht hoe je…

Satink Keukens | Border 10
6 jun - 2025 Maurice uit Zwolle Gezien, begrepen, meegedacht

In 3 afspraken tot een mooi (theoretisch) eindresultaat gekomen. Er was veel tijd en ruimte en ik werd nergens naartoe ‘verleid’. Goed gevoel over…

Satink Keukens | Border 10
5 jun - 2025 Marije uit Dievee Super!

Ik en mijn vriend hebben een keuken uitgezocht en we zijn blij hoe we geholpen zijn! Hij hielp goed met het uitzoeken van de…

Satink Keukens | Border 10
4 jun - 2025 henk uit vrieling Topervaring met Satink

Na onze vorige hele goede ervaring met Satink was het niet meer als logisch dat we nu wederom naar Peter zouden gaan voor onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 100 beoordelingen in de laatste 12 maanden.