Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zomers recept: miso zalm salade

27-06-2022

Wil je deze zomer eens iets anders proberen dan een gewone salade? Probeer dan deze heerlijke miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer. Tijdens warme zomerdagen is het een heerlijk verfrissend en licht gerecht. Het recept is eenvoudig te maken en er kan bijna niks misgaan! Dit op Japan geïnspireerde recept wordt gemaakt met miso. Miso is afkomstig uit de Japanse keuken en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren met zout, koij en soms andere producten. Probeer dit lekkere recept zelf!

Recept zomers gerecht | Satink Keukens

Miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer

Wat heb je nodig?
  • 1 el rode miso
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 citroen
  • 1 tl sojasaus
  • Zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 fles rijstazijn
  • Zout
  • Suiker
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
Bereiding:

1. Snij de knoflook en gember fijn.

2. Pers 1 eetlepel citroensap en snij de overige citroen in partjes.

3. Meng de miso, knoflook, gember, mirin, citroensap en sojasaus door elkaar tot een egaal mengsel. Is het mengsel nog wat dik? Voeg dan nog een beetje mirin toe.

4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en smeer ze in met mengsel. Laat de schaal 15 minuten afgedekt staan om op kamertemperatuur te marineren. Terwijl je hierop wacht, kan je de oven voorverwarmen op 200 graden.

5. Snijd ondertussen de komkommer in halve stukjes. Doe de stukjes in een kom en schenk hierbij de rijstazijn, totdat de stukjes komkommer net onder staan. Voeg hierbij een halve theelepel zout en een halve theelepel suiker toe. Houd je van pittig eten? Dan kan je eventueel nog een rode peper toevoegen. Roer alles goed door elkaar, vervolgens bedek je de kom en zet je deze even opzij.

6. Nadat de zalm 15 minuten gemarineerd heeft, kan de zalm voor 12 minuten in de oven. De zalm is goed wanneer deze lichtroze kleurt vanbinnen, prik voorzichtig met een vork in het midden van de zalmfilet. Laat de zalm los van elkaar en is de binnenkant lichtroze? Dan is de zalm klaar!

7. Snijd vervolgens de kropjes baby romaine sla in de gehele lengte in kwarten (inclusief het uiteinde). Vet de sla met een kwastje licht in met zonnebloemolie.

8. Pak een grillpan of koekenpan en gril hierin de sla tot er grillstrepen verschijnen. Leg de sla op een bord en besprenkel er een beetje zout en sesamolie overheen.

9. Leg de miso zalm op het bord met de gegrilde sla, zoetzure komkommers en de partjes citroen. Nu ben je klaar om te genieten!

Serveer tip:

Serveer bij het gerecht geroosterde sesamzaadjes, verse koriander en (rijst)noedels. Voor extra smaak aan de (rijst)noedels kan je deze eventueel roerbakken met gember, knoflook en sesamolie.

Wil je meer inspiratie op doen?

Bij Satink Keukens posten wij regelmatig inspiratie voor in de keuken! Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste keukentrends, leuke recepten en handige tips voor tijdens het koken!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
19 mei - 2024 Jacob uit Leeuwarden Prachtige showroom en deskundig advies

Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik voor onze nieuwbouwwoning een fantastische Siematic SLX keuken gekocht bij Satink. We zijn tijdens onze twee verkoopgesprekken…

Satink Keukens | Border 10
6 nov - 2023 Alie uit Zwolle Zonder afspraak perfect geholpen

Ben nu 2x zonder afspraak binnengelopen om te kijken of er wat tussenstond wat ik mooi vond. Ik kwam en zag en wist mijn…

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.