Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Zomers recept: miso zalm salade

27-06-2022

Wil je deze zomer eens iets anders proberen dan een gewone salade? Probeer dan deze heerlijke miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer. Tijdens warme zomerdagen is het een heerlijk verfrissend en licht gerecht. Het recept is eenvoudig te maken en er kan bijna niks misgaan! Dit op Japan geïnspireerde recept wordt gemaakt met miso. Miso is afkomstig uit de Japanse keuken en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren met zout, koij en soms andere producten. Probeer dit lekkere recept zelf!

Recept zomers gerecht | Satink Keukens

Miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer

Wat heb je nodig?
  • 1 el rode miso
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 citroen
  • 1 tl sojasaus
  • Zalmfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 fles rijstazijn
  • Zout
  • Suiker
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
Bereiding:

1. Snij de knoflook en gember fijn.

2. Pers 1 eetlepel citroensap en snij de overige citroen in partjes.

3. Meng de miso, knoflook, gember, mirin, citroensap en sojasaus door elkaar tot een egaal mengsel. Is het mengsel nog wat dik? Voeg dan nog een beetje mirin toe.

4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en smeer ze in met mengsel. Laat de schaal 15 minuten afgedekt staan om op kamertemperatuur te marineren. Terwijl je hierop wacht, kan je de oven voorverwarmen op 200 graden.

5. Snijd ondertussen de komkommer in halve stukjes. Doe de stukjes in een kom en schenk hierbij de rijstazijn, totdat de stukjes komkommer net onder staan. Voeg hierbij een halve theelepel zout en een halve theelepel suiker toe. Houd je van pittig eten? Dan kan je eventueel nog een rode peper toevoegen. Roer alles goed door elkaar, vervolgens bedek je de kom en zet je deze even opzij.

6. Nadat de zalm 15 minuten gemarineerd heeft, kan de zalm voor 12 minuten in de oven. De zalm is goed wanneer deze lichtroze kleurt vanbinnen, prik voorzichtig met een vork in het midden van de zalmfilet. Laat de zalm los van elkaar en is de binnenkant lichtroze? Dan is de zalm klaar!

7. Snijd vervolgens de kropjes baby romaine sla in de gehele lengte in kwarten (inclusief het uiteinde). Vet de sla met een kwastje licht in met zonnebloemolie.

8. Pak een grillpan of koekenpan en gril hierin de sla tot er grillstrepen verschijnen. Leg de sla op een bord en besprenkel er een beetje zout en sesamolie overheen.

9. Leg de miso zalm op het bord met de gegrilde sla, zoetzure komkommers en de partjes citroen. Nu ben je klaar om te genieten!

Serveer tip:

Serveer bij het gerecht geroosterde sesamzaadjes, verse koriander en (rijst)noedels. Voor extra smaak aan de (rijst)noedels kan je deze eventueel roerbakken met gember, knoflook en sesamolie.

Wil je meer inspiratie op doen?

Bij Satink Keukens posten wij regelmatig inspiratie voor in de keuken! Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste keukentrends, leuke recepten en handige tips voor tijdens het koken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
5 apr - 2024 C. Potjewijd uit Noordwijk Zonder afspraak binnen gelopen geweldig geholpen.

De showroom ziet er ruim uit goede keus en straalt een welkom uit. We hadden geen afspraak gemaakt maar konden toch direct geholpen worden.…

Satink Keukens | Border 10
7 dec - 2023 Familie NN uit Zwolle Plezierige gesprekken en meedenken met onze…

Er wordt aandacht en tijd besteed in de gesprekken over hoe de uiteindelijke keuken er uit komt te zien. Er wordt geen mening opgedrongen,…

Satink Keukens | Border 10
23 jun - 2023 Bart uit Zwolle Zeer veel tijd voor ons genomen…

Fred heeft heel veel tijd genomen om ons te helpen met het samenstellen van de keuken voor ons nieuwbouwhuis. Hij heeft goed meegedacht met…

Satink Keukens | Border 9
22 okt - 2023 heidy mulder uit Zwolle Klantvriendelijk, en goed geholpen.

onze ervaring is positief, klantvriendelijk. Het is fijn dat er voldoende tijd is voor de klant. Ook is het fijn dat je een vervolg…

Satink Keukens | Border 8
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.