RVS keuken

RVS keukens stralen professionaliteit uit en zijn tevens erg sterk, waardoor ze lang mee gaan!

RVS keuken | Roestvrijstalen keukens

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

RVS keukens staan voor roestvrij stalen keukens, ofwel roestvast stalen keukens. Het materiaal RVS kent vele voordelen voor het gebruik in de keuken. Zo geeft het de keuken een moderne, professionele uitstraling en gaat het erg lang mee. RVS is namelijk een zeer sterk materiaal!

Roestvrijstalen keuken met keukeneiland

Waarom een RVS keuken?

Een RVS keuken kent enkele zeer grote voordelen ten opzichte van andere typen keukens. Zo is een roestvrijstalen keuken zeer hygiënisch in gebruik. Het materiaal laat zich namelijk eenvoudig onderhouden door het gladde oppervlak waar substanties zich niet snel aan hechten. Tevens geeft RVS een keuken een professionele uitstraling mee, iets wat veel hobby- en professionele koks aanspreekt.

Tot slot is de duurzaamheid van roestvrijstalen keukens een groot pluspunt. Het materiaal gaat namelijk langer mee dan materialen als steen, hout en kunststof.

Volledige RVS keuken

Heeft een roestvrijstalen keuken ook nadelen?

Naast de positieve kanten bezit RVS ook een aantal nadelen. Na lang gebruik is het mogelijk dat er krassen ontstaan in het materiaal. Echter zal dit pas zijn na langdurig gebruik waarbij het materiaal zwaar wordt belast. Om dit te voorkomen is het mogelijk om de delen van de keuken waarop krassen kunnen ontstaan, zoals het aanrechtblad, te vervangen voor een ander materiaal. Dit kan de uitstraling van de RVS keuken zelfs ten goede komen (zie onderstaand voorbeeld).

Het tweede nadeel is dat RVS een duur materiaal is ten opzichte van andere materialen. Om de kosten van een RVS keuken te drukken, kan er worden gekozen om keukenmaterialen te combineren.

RVS keuken met stenen werkblad

RVS keuken ontwerpen

Bent u benieuwd hoe uw toekomstige RVS keuken eruit kan komen te zien? Samen met onze adviseurs kunt u uw wensen laten omzetten in een 3D tekening! Plan hiervoor een vrijblijvend gesprek in via ons online contactformulier. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom!