BBQ’en is tegenwoordig méér dan alleen het grillen van hamburgers en kipsaté. De ouderwetse BBQ’s worden vervangen voor volwaardige buitenkeukens en bovendien BBQ’en we vaker en met meer uiteenlopende gelegenheden. Met de toename in populariteit, is ook het aantal trends op BBQ gebied toegenomen. In deze blog hebben wij de heetste BBQ trends van 2017 voor u op een rij gezet!

Geen vlees, maar groenten

BBQ trends: de groentespies

De trend om minder vlees en meer groenten te eten is niet alleen een BBQ trend, maar eerder een trend die we ook in de normale keuken terug zien. Als alternatief voor het bereiden van vlees, zijn we op zoek naar vegetarische, gezonde alternatieven. Het is vandaag de dag dan ook volstrekt normaal om een groentespies op de barbecue te leggen. Daarbij wordt er naast de traditionele spies ook veelvuldig geëxperimenteerd met het bereiden van andere soorten groentegerechten op de barbecue. Denk bijvoorbeeld eens aan heerlijke quesadilla’s, gevulde paprika’s en gepofte zoete aardappels.

BBQ ontbijt

‘s Ochtends de barbecue aansteken zal uw buren waarschijnlijk doen fronsen. Maar, nodig ze één keer uit om uw oerbrood met geroosterde eieren, bacon en grillworstjes te proeven en ze zijn voorgoed om! Het BBQ ontbijt is misschien wel de snelst opkomende BBQ trend van 2017.

Winter BBQ

BBQ-trends 2017: winter BBQ

Gezellig BBQ’en doe je met mooi weer. Althans, dat was tot voor kort de algemene opvatting. Tegenwoordig weten we dat mooi weer echt niet noodzakelijk is om met familie en vrienden te kunnen genieten van heerlijke BBQ gerechten. Zolang het droog is, kan de barbecue worden aangestoken. En, dat gebeurt dan ook steeds vaker. Zelfs de winter BBQ is een bekend fenomeen aan het worden in Nederland!

Haute BBQ

Slow roasten en koken op kolen. Het zijn slechts twee voorbeelden van bereidingswijzen waarbij de barbecue steeds vaker wordt ingezet. BBQ’en is haute cuisine en dat weten ook de sterrenchefs. In restaurants zien we dan ook veelvuldig gerechten die geheel of gedeeltelijk op de barbecue zijn bereid. Ook het aantal authentieke BBQ restaurants is het laatste jaar explosief gestegen. Kortom, heeft u even geen zin of tijd om zelf te BBQ’en? Zoek een restaurant op met een barbecuekaart en geniet!

Getting technical

BBQ thermometer | Barbecue trends

Om als echte professional te kunnen barbecueën, is er wat kennis en kunde vereist. Gelukkig is er anno 2017 een serieuze hoeveelheid aan handige tools beschikbaar voor de minder geoefende BBQ’er. Om nog maar te zwijgen van de enorme berg aan waardevolle informatie die online beschikbaar is. Uit de laatste trends blijkt dan ook dat BBQ’ers steeds vaker het internet raadplegen voordat zij gaan grillen. Ook zijn ze niet bang om technische hulpmiddelen in te schakelen, zoals hoogwaardige thermometers (al dan niet via Bluetooth verbonden met de smartphone).

Zoutsteen op de BBQ

Barbecue trend: zoutsteen

Ondanks dat het gebruik van zoutsteen bij de bereiding van eten aan populariteit wint, is de toepassing nog niet echt doorgebroken tot het grote publiek. Vreemd, want het zout en de overige mineralen die tijdens het gebruik loskomen uit de zoutsteen geven werkelijk een fantastische smaak aan het vlees. BBQ’en met zoutsteen is op zich vrij eenvoudig, maar vereist in beginsel enige uitleg. Alles over het BBQ’en met zoutsteen leest u op de volgende webpagina: www.bbq-helden.nl/barbecueen-op-zoutsteen/.

BBQ’s voor de echte liefhebber

Bent u enthousiast geworden van alle BBQ trends en wilt u zelf aan de slag? Bekijk dan eens onze luxe buitenkeukens van Boretti en wordt een échte grillmaster!