Klassieke keukens

De klassieke keuken geeft uw huis een nostalgisch gevoel en weet dit te combineren met het hedendaagse gemak en comfort.

Klassieke keukens | Satink Zwolle

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Onze klassieke keukens zijn ideaal om een nostalgisch gevoel binnen uw interieur te creëren. Een leek denkt bij het horen van klassieke keukens misschien aan ouderwets design, maar deze keukenstijl combineert juist mooi klassiek design met alle gemakken van nu. Eigenlijk kan er dus gesteld worden dat het een combinatie is van nostalgische en moderne keukens. De kaderfronten die vaak kenmerkend zijn voor dit soort ontwerpen, doen aan de andere kant juist weer denken aan een landelijke keuken.

De kenmerken van klassieke keukens

Een keuken zoals hierboven beschreven is vaak een must in een oud pand zoals een monumentenpand of herenhuis. De inrichting en uitstraling van het huis bepaalt immers altijd voor een groot gedeelte de stijl van de keuken. Kenmerken die een keuken vervolgens klassiek maken zijn bijvoorbeeld grote fornuizen van gietijzer en een spoelbak van natuursteen. Unieke elementen die bovendien tijdloos zijn.

Wat afwerking betreft, worden bij deze keukens vaak donkere kleuren met hout gecombineerd. Dit kan zowel echt hout als ander materiaal met een hout design zijn. Wat de grepen en de afwerking van het fornuis betreft, is gietijzer een veelgebruikt materiaal. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat er mogelijk is aan de hand van uw wensen en eisen.

Klassieke keuken met moderne apparatuurKlassieke keuken met moderne apparatuur

Klassiek uiterlijk met moderne technieken

Een klassieke keuken hoeft zeker niet ouderwets te zijn, want tegenwoordig kunnen alle moderne technieken in een klassiek jasje gegoten worden. Technische snufjes als een wokbrander of kokendwaterkraan kunnen dan ook prima binnen een klassiek design geïntegreerd worden. U bepaalt vervolgens helemaal zelf of u de moderne apparatuur zoveel mogelijk aan het zicht onttrekt of deze juist gebruikt als contrasterende elementen binnen uw keuken.

Uw nieuwe keuken ontwerpen samen met Satink

Bent u toe aan een nieuwe keuken en zoekt u een betrouwbare partner die u kan adviseren? Dan staan de keukenadviseurs van Satink Keukens & Badkamers voor u klaar. U bent van harte welkom in onze showroom voor vrijblijvend advies, bovendien kunnen wij gratis een 3D-tekening van uw nieuwe keuken voor u maken. Op deze manier kunnen wij samen met u uw ideeën uitwerken. Bij ons kunt u terecht voor keukens in iedere keukenstijl, dus ook voor klassieke keukens. Daarnaast hebben wij toegang tot de modernste keukenapparatuur in iedere prijsklasse. Kom langs en ervaar het zelf.

Bekijk meer Klassieke keukens