Klassieke keukens

De klassieke keuken geeft uw huis een nostalgisch gevoel en weet dit te combineren met het hedendaagse gemak en comfort.

Klassieke keukens | Satink Zwolle

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

De klassieke keukens van Satink Zwolle roepen een gevoel van nostalgie bij u op. Een klassieke keuken kenmerkt zich door het gevoel van vroeger te combineren met het comfort van de hedendaagse keuken. In principe zou je dus kunnen stellen dat klassieke keukens een combinatie zijn van nostalgische keukens en moderne keukens. De keuken wordt vaak voorzien van kaderfronten, zoals gezien bij de landelijke keukens. Dit bepaalt de authentieke nostalgische uitstraling van de klassieke keuken.

Kenmerken van klassieke keukens

Een klassieke keuken is karakteristiek. Vaak zien we deze dan ook terug in karakteristieke gebouwen als een boerderij of oud herenhuis. Deze keuken past echter ook prima in elk ander type huis, mits de inrichting van het huis hierop is afgestemd. Enkele kenmerken die we vaak terugzien bij klassieke keukens zijn de natuurstenen spoelbak en het gietijzeren fornuis. Beide elementen geven de keuken niet alleen een nostalgisch, maar ook een tijdloos en chic uiterlijk.

Qua kleur en type afwerking wordt er vaak gekozen voor een donkere kleur hout of een houten aanrechtblad. Bij de afwerking kan er gebruik worden gemaakt van echt hout of design hout, beide typen afwerkingen hebben hun eigen voordelen. Laat u hier daarom over informeren door onze adviseurs! De grepen in klassieke keukens zijn vaak, net als het fornuis, van gietijzer of van rvs.

Klassieke keuken met moderne apparatuurKlassieke keuken met moderne apparatuur

Nieuwste technologieën

In tegenstelling tot bij de nostalgische en landelijke keukens mogen de nieuwste technologieën in de klassieke keuken wél zichtbaar zijn (zoals te zien is in de afbeelding hierboven). Zo behoudt de keuken zijn klassieke stijl wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een kokendwaterkraan, een wokbrander in uw fornuis of een stoomoven. Nostalgische en landelijke keukens worden vaak ook voorzien van de nieuwste apparatuur, maar deze worden in dat geval weggewerkt achter keukenfronten. In de klassieke keuken mogen deze gewoon worden gezien. Mocht u het mooi vinden om deze weg te werken, is dat uiteraard ook mogelijk. Er zitten bij Satink Zwolle namelijk geen restricties op het ontwerpen van uw droomkeuken!

Alleen de beste merken bij Satink Zwolle

U wilt dat uw klassieke keuken van de best mogelijke kwaliteit is. Om deze reden hebben wij alleen keukens van de beste kwaliteit in ons assortiment. Zo vindt u bij ons onder andere merken als Poggenpohl en Salvani. Ook voor wat betreft apparatuur vindt u bij ons de nieuwste apparatuur van de beste merken.

Wilt u graag samen met een van onze adviseurs gratis een 3D tekening maken van uw droomkeuken? Dat kan! Plan hiervoor een afspraak in via ons online contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 038 – 454 2975. Tevens bent u van harte welkom om zonder afspraak onze showroom binnen te komen lopen!

Bekijk meer Klassieke keukens