Kleine keuken

De uitdaging bij kleine keukens zit hem niet alleen in het praktisch inrichten, maar zeker ook het creëren van de juiste uitstraling! Onze adviseurs staan klaar om u hierbij te assisteren. Plan een afspraak in voor een vrijblijvend gesprek!

Kleine keuken | Satink Keukens & Badkamers

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Wanneer u slechts een kleine ruimte beschikbaar heeft voor de keuken, is het uitzoeken van een geschikte kleine keuken een belangrijke taak. Immers wilt u de beschikbare ruimte optimaal benutten, zonder dat de keuken er druk en rommelig uit komt te zien. Bij het inrichten van een kleine keuken dienen er daarom belangrijke keuzes te worden gemaakt. Bijvoorbeeld de keuze voor meer apparatuur óf meer kastruimte.

Indeling belangrijk bij kleine keukens

Bij de indeling van een kleine keuken moet u een gedegen afweging maken tussen meer opbergruimte en praktische apparatuur. Denk hierbij aan het weglaten van een vaatwasser. Belangrijk is hierbij goed na te denken over de benodigde kastruimte. Wat is er strikt noodzakelijk in de keuken, en wat zou ook elders in uw woning kunnen worden opgeborgen? Denk bijvoorbeeld aan de pannenverzameling. Er zijn pannen die u slechts een enkele keer gebruikt, die kunt u dus ook elders bewaren. Dit scheelt vaak al een hoop kastruimte.

Lichte kleine keuken van SieMatic

Een ‘ruime’ kleine keuken

Bij een keuken in de kleine ruimte is het vaak wenselijk om de keuken iets ruimer en rustiger te laten ogen. Er zijn een aantal aandachtspunten die de keuken een ruimere en rustigere uitstraling geven. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van lichte kleuren krijgt de keuken een ruimere uitstraling. De hoeveelheid licht die binnenkomt heeft hier ook invloed op, hoe meer licht, hoe ruimer het oogt.

Daarnaast is de keuze voor welke kastfronten er worden gebruikt van belang bij de uitstraling van kleine keukens. Zo zorgt een keukenfront met een motief erop ervoor dat de keuken druk oogt. Wat hier tevens aan bijdraagt zijn kleine, smalle kastjes. Door voor gladde, moderne keukenkastjes te kiezen ziet de keuken er direct al rustiger uit. Een greeploos front is hierbij het optimum. De keuze voor grote kasten laat de kleine keuken niet alleen ruimer ogen, maar zorgen ook voor meer kastruimte!

Kookeiland in een kleine keuken

Zelfs in de kleine keukenruimte kan er gekozen worden voor een keuken met kookeiland of schiereiland (zoals op de onderstaande afbeelding). Echter, is dit niet voor elke keukenruimte geschikt. In sommige gevallen is een keukeneiland wel een zeer passend idee om de kleine keuken uit te breiden. Er ontstaat zo een extra werkblad én extra kastruimte. De kleine keuken is dan opeens zo klein niet meer! Vraag aan onze adviseurs of uw keukenruimte geschikt is voor een eiland.

Kleine keuken met schiereiland

Tips bij ontwerpen kleine keukens

We hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet, die u kunnen helpen bij het inrichten en ontwerpen van uw kleine keuken.

  • Extra grote onderkasten zorgen ervoor dat de kastruimte flink toeneemt. Wel komt hierdoor de plint vaak lager uit, waardoor u uw spullen bijna van de grond moet pakken uit de kasten. Een andere optie is om het werkblad te verhogen, echter is een te hoog werkblad zeker niet aan te raden.
  • Indeling werkblad optimaliseren; vaak wordt er alleen gewerkt tussen het kookgedeelte en de spoelbak. De ruimte hierbuiten kan dus het best geminimaliseerd worden.
  • Gebruik maken van een dieper werkblad; een blad van 65cm diep geeft al veel meer ruimte dan een blad dat maar 60cm diep is.

Hulp bij inrichten kleine keuken

Bij het inrichten van kleine keukens is het in veel gevallen waardevol om dit met een ervaren adviseur te doen. De adviseurs van Satink Keukens & Badkamers kunnen u perfect assisteren. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen u vertellen over praktische oplossingen die van waarde kunnen zijn bij het inrichten van uw kleine keuken. Plan een afspraak in voor een vrijblijvend gesprek (met 3D tekening) via het online contactformulier.

Bekijk meer Kleine keuken