Kleine keuken

Ook in een kleine keukenruimte kunt u uw droomkeuken realiseren, voorzien van vele gemakken. Dit kan met een kleine keuken; een zo functioneel mogelijke keuken die is afgestemd op de compacte ruimte én op uw persoonlijke wensen en behoeften. Met de juiste keuzes op het gebied van inrichting en uitstraling, kunt u uw kleine keukenruimte gemakkelijk optimaal benutten.

Kleine keuken | Satink Keukens & Badkamers

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Bij een kleine keukenruimte is het de uitdaging om meer keukenleven op minder oppervlakte te creëren, zonder dat de keuken er druk en rommelig uit komt te zien. Aangezien de ruimte beperkt is, is het belangrijk om te bepalen wat u echt graag in uw keuken wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld liever meer apparatuur of meer kastruimte? En heeft u bijvoorbeeld een extra werkblad nodig om op te koken of offert u liever wat werkblad op voor een kleine eethoek?

Ruimte creëren binnen een klein oppervlak

Naast een praktische indeling, is het bij deze keukens de kunst om de keuken ondanks zijn geringe omvang ruimer te laten ogen. Het is daarom belangrijk om de keuken een rustige uitstraling te geven door middel van lichte kleuren en door te zorgen voor voldoende lichtinval. Dankzij grote, gladde, moderne (en greeploze) kasten in plaats van kleine en smalle kastjes ziet uw nieuwe keuken er bijvoorbeeld al direct rustiger uit. Naast dat grote kasten ruimtelijker ogen, zorgen ze ook voor meer kastruimte. Voor maximale opslagruimte kunt u kiezen voor kasten tot aan het plafond, zodat de hoogte in uw keuken optimaal wordt benut.

Lichte kleine keuken van SieMatic

Soorten kleine keukens

Extra kastruimte, én extra werkruimte, creëert u bijvoorbeeld door uw kleine keuken uit te breiden met een kookeiland of schiereiland. Bij een schiereiland zit het kookeiland vast aan het keukenblok, zoals op de onderstaande afbeelding het geval is. De adviseurs van Satink Keukens & Badkamers adviseren u graag of uw keukenruimte hier geschikt voor is.

Is uw keukenruimte echter niet geschikt voor een eiland, dan kunt u vaak wel voor een kleine hoekkeuken kiezen. Deze heeft een open uitstraling en kan bovendien uitgerust worden met veel opbergruimte. Dit laatste realiseert u bijvoorbeeld met behulp van hoge kasten aan beide kanten van de keuken. Binnen een hoekkeuken is het ook gemakkelijk mogelijk om een kleine eethoek te creëren.

Kleine keuken met schiereiland

Tips voor een keuken in een kleine ruimte

Zoals eerder benoemd ligt de oplossing bij een kleine keuken in een goede combinatie van slimme opbergruimte, keukenapparatuur en het optisch creëren van meer ruimte. Om u te helpen bij het inrichten en ontwerpen van een kleine keuken, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

  • Bij een compacte keuken is een multifunctionele inrichting noodzakelijk. Kies bijvoorbeeld voor een uitklaptafel die u extra ruimte biedt om het eten te bereiden en vervang uw messenblok door uw messen aan een magnetische metalen strip aan de muur te hangen. Kies daarnaast voor inbouwapparatuur met gecombineerde apparaten, zoals een combi-oven.
  • Bekijk of spullen die minder vaak gebruikt worden, maar die wel veel ruimte innemen ergens anders geplaatst kunnen worden. Dit kan elders in de woning zijn, maar ook bijvoorbeeld bovenop de kasten als de ruimte hiervoor beschikbaar is.
  • Maak optimaal gebruik van de ruimte boven uw aanrecht. Dit kan door het toevoegen van hoge hangkasten, maar ook door het ophangen van planken waar u spullen op kwijt kunt. Dit past ook nog eens goed binnen de bourgondische keukentrend!
  • Ook grote onderkasten zorgen voor extra kastruimte in uw kleine keuken. Het nadeel hiervan is dat de plint vaak lager uitkomt, waardoor u de spullen laag moet pakken. Hierbij kan het helpen om het werkblad te verhogen, een te hoog werkblad is echter af te raden.
  • Vaak wordt er alleen gewerkt tussen het kookgedeelte en de spoelbak. Optimaliseer daarom de indeling van uw werkblad en zorg dat de ruimte hierbuiten minimaal blijft.

Uw keuken ontwerpen met Satink

De combinatie van een passende indeling en de stijl die u voor ogen heeft is cruciaal binnen de kleine keukenruimte. Dit kan behoorlijk lastig zijn als u hier geen ervaring mee heeft. Een ervaren kleurenadviseur kan u hierbij helpen. De adviseurs van Satink staan klaar om u te inspireren en te assisteren. Zij kennen de laatste trends op het gebied van praktische oplossingen in kleine ruimtes en kunnen u alle mogelijkheden laten zien. Kom daarom vooral vrijblijvend langs in onze showroom. Wanneer u vooraf een afspraak maakt, weet u zeker dat wij alle tijd voor u zullen hebben.

Bekijk meer Kleine keuken