Rechte keukens

Rechte keukens staan bekend om hun compactheid en veelzijdigheid. Een rechte keuken is goed te combineren met bijna iedere keukenstijl.

Zwarte rechte keuken van Salvani

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

In Nederland is de meest voorkomende keuken de rechte keuken. Deze keukenopstelling wordt toegepast bij ongeveer één op de drie verkochte keukens. Niet verwonderlijk gezien de hoge mate van veelzijdigheid van rechte keukens.

Veelzijdige rechte keukens

De rechte keukenopstelling komt goed tot zijn recht in bijna alle huishoudens. Een rechte keuken past door zijn compactheid in bijna elke keukenruimte. Ondanks deze compactheid bezit deze opstellingsvorm genoeg ruimte voor zowel het aanrecht als voor het inbouwen van keukenapparatuur. Stel dat u plaats heeft voor een rechte keuken van drie meter breed (de gemiddelde lengte in Nederland). Dan heeft u plaats voor vijf blokken die elk 60 cm breed zijn. Hierin heeft u dan ruimte voor de inbouw van een vaatwasser, koelkast, kookunit met oven en spoelbak. In de keuken is dan daarnaast ook nog genoeg ruimte aanwezig voor de keukenkasten.

Witte rechte keuken van Salvani

Rechte keukens 3 en 4 meter

Rechte keukens van 3 meter worden het meest verkocht in Nederland met kort daarachter rechte keukens van 4 meter. Beide vormen hebben meer dan genoeg ruimte voor de inbouw van alle benodigde apparatuur. Als keukenkasten zijn voor de bovenkant van de keuken de klepkasten van ongeveer 40 cm hoog populair. De keukenkasten aan de onderkant van de keuken zijn doorgaans rond de 90 cm hoog.

Kleine rechte keuken

In sommige woningen is de ruimte die beschikbaar is voor de keuken klein. Om de ruimte ten volle te benutten is er vaak een creatieve oplossing nodig. Door onze ervaring in het ontwerpen van kleine rechte keukens, zijn wij goed op de hoogte van alle mogelijkheden en onmogelijkheden. Wij denken graag met u mee om ook in een kleine ruimte tot een mooie, gebruiksvriendelijke keuken te komen die voldoet aan al uw wensen.

Onze showroom

Wilt u meer inspiratie opdoen aan de hand van echte keukens? Vanzelfsprekend bent u dan van harte welkom in de showroom van Satink Keukens & Badkamers in Zwolle, om onze rechte keukens (en alle andere keukenstijlen) te bewonderen. Wilt u er zeker van zijn dat er een adviseur beschikbaar is om u van advies te voorzien en eventueel zelfs uw droomkeuken samen met u te ontwerpen? Dan kunt u het beste een afspraak inplannen voor een vrijblijvend gesprek. Dit kunt u doen door ons online contactformulier in te vullen of door tijdens openingstijden telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummr 038 – 454 2975.

Bekijk meer Rechte keukens