Robuuste stoere keuken

De stoere, robuuste keuken wint aan populariteit. U bent van harte welkom om samen met onze adviseurs uw eigen stoere keuken te ontwerpen. Doe op deze pagina alvast inspiratie op!

Robuuste stoere keuken

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Robuuste, stoere keukens zijn de trend van dit moment. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer van onze klanten geïnteresseerd zijn in deze keukenstijl. De vragen die wij krijgen gaan vooral over de verschillende looks die er binnen deze keukenstijl gerealiseerd kunnen worden. Inmiddels hebben wij veel ervaring met stoere keukens en kunnen wij u aan de hand van een aantal voorbeelden precies laten zien wat er mogelijk is. Op deze pagina kunt u alvast wat inspiratie opdoen voordat u met het ontwerpproces van uw nieuwe keuken begint.

Een nieuwe trend in keukenland

Naar ons idee zijn de robuuste keukens een trend geworden omdat steeds meer mannen achter het fornuis plaatsnemen. De mannen laten zich vervolgens gelden bij het uitkiezen van een nieuwe keuken, wat leidt tot steeds meer stoere elementen binnen de keukenruimte.

Bij een dergelijk ontwerp worden natuurlijk ook stoere materialen gebruikt, die als bijkomend voordeel vaak tegen een stootje kunnen. Deze materialen zijn vaak net wat grover afgewerkt, waardoor u zich niet constant zorgen hoeft te maken dat u uw nieuwe keuken beschadigt.

Tips voor een stoere robuuste uitstraling

Met de tips van onze keukenadviseurs geeft u uw nieuwe keuken gemakkelijk de robuuste en stoere uitstraling die u zoekt. Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar de voorbeelden onder aan deze pagina en laat u inspireren. Wanneer u een goed beeld heeft waarnaar u op zoek bent, zal dit het ontwerpproces een stuk gemakkelijker maken.

Wanneer u de voorbeelden bekijkt dan zult u zien dat stoere keukens vaak worden gekarakteriseerd door donkere kleuren en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton of hout, gecombineerd met materialen als gietijzer en zwart natuursteun. Deze materialen.

Robuuste keuken met natuurlijke materialenStoere keuken met een combinatie van hout, rvs en een donker natuurstenen werkblad.

Een ander bepalend element voor de uitstraling van de keuken is het werkblad. De trend binnen de robuuste keuken is op dit gebied het gebruik van beton. Een betonnen werkblad geeft power aan het ontwerp en door te kiezen voor een extra dikke variant, voegt u niet alleen stoerheid toe, maar kunt u uw werkblad ook een stukje verhogen. Andere opties zijn een werkblad van grof natuursteen, van RVS of van blauwstaal.

Robuuste stoere keuken met betonnen werkbladRobuuste keuken met een dik betonnen werkblad.

Stoere keuken met houten werkbladKeuken met robuuste uitstraling voorzien van een houten werkblad.

Geen strakke lijnen in de stoere keuken

Anders dan bij een moderne- of designkeuken, hoeft u bij een stoere keuken niet in strakke lijnen te denken. De kleine oneffenheden en karakteristieke onvolkomenheden geven de robuuste keuken juist zijn karakter. Het plaatje moet kloppen, maar de afwerking hoeft zeker niet strak te zijn. Overigens kan een moderne keuken wel prima gecombineerd worden met stoere elementen zoals grote grepen en houten details. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent kunnen onze keukenadviseurs u dit laten zien.

Stoere keuken met grote handgrepenDe grote handgrepen zorgen voor een stoerder uiterlijk.

Uw keuken ontwerpen samen met Satink

Weet u in hoofdlijnen wat voor nieuwe keuken u wilt? Dan kan het ontwerpproces beginnen. De keukenadviseurs van Satink kunnen u hierbij helpen, ook als u eerst nog wat meer inspiratie op wilt doen. In onze showroom vindt u diverse keukenopstellingen die u een goed beeld kunnen geven voor wat betreft de verschillende mogelijkheden. Daarnaast kunt u samen met een adviseur na gaan denken over de concrete invullen van uw keuken en kunnen wij een gratis 3D-tekening voor u maken. Wilt u zeker weten dat wij voldoende tijd voor u hebben? Maak dan gemakkelijk een afspraak via onze website.