Robuuste stoere keuken

De stoere, robuuste keuken wint aan populariteit. U bent van harte welkom om samen met onze adviseurs uw eigen stoere keuken te ontwerpen. Doe op deze pagina alvast inspiratie op!

Robuuste stoere keuken

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Steeds vaker krijgen wij de vraag om een robuuste, stoere keuken te realiseren voor de klant. Regelmatig weet onze klant dan nog niet precies hoe deze een stoere en robuuste look kan creëren in de keuken. Uiteraard helpen wij ze op weg met onze kennis en voorbeelden, maar het opdoen van keukeninspiratie is belangrijk voordat u het ontwerpproces start. Vandaar de zeer uitgebreide inspiratiesectie op onze website!

Opkomst van de robuuste keuken

De laatste jaren is de robuuste keuken steeds populairder aan het worden. Hoe dat komt? In onze ogen is er een verband te zien tussen het feit dat steeds meer mannen in de keuken staan en de opkomst van stoerdere keukens. De mannen lijken zich steeds meer te gaan bemoeien met het uiterlijk van de keuken.

Robuuste keukens zijn hier het logische gevolg van. Bijkomend voordeel is dat een robuuste keuken tegen een stootje kan. Het gebruik van sterke, duurzame, maar vooral stoere materialen is ideaal voor de ‘onbehouwen’ man. Immers is de stoere keuken vaak niet perfect glad afgewerkt en kunnen de materialen wel tegen een stootje.

Tips voor een stoere keuken

Wat zorgt ervoor dat de keuken een stoer en robuust uiterlijk krijgt? Aan de hand van de onderstaande tips en voorbeelden zult u al snel uw eigen robuuste, stoere keuken kunnen ontwerpen!

Gebruik van natuurlijke en donkere materialen

Door de keuken te laten bestaan uit een combinatie van natuurlijke materialen (bijvoorbeeld hout en beton) en donkere materialen (bijvoorbeeld zwart natuursteen of gietijzer), krijgt de keuken al snel het stoere en robuuste uiterlijk waar u naar op zoek bent.

Robuuste keuken met natuurlijke materialenStoere keuken met een combinatie van hout, rvs en een donker natuurstenen werkblad.

Stoere werkbladen

Vaak is het werkblad dé eyecatcher van de stoere keuken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een betonnen werkblad, ontstaat er al snel een robuuste uitstraling. Om extra power te geven aan de uitstraling van het werkblad is het goed om het werkblad extra dik uit te voeren. Uiteraard is het ook goed mogelijk om een ander type werkblad te gebruiken, zoals hout.

Robuuste stoere keuken met betonnen werkbladRobuuste keuken met een dik betonnen werkblad.

Stoere keuken met houten werkbladKeuken met robuuste uitstraling voorzien van een houten werkblad.

Geen strakke, maar forse afwerking

Een stoere keuken heeft beslist geen strakke afwerking. Oneffenheden zorgen juist voor het robuuste karakter. De afwerking mag dan ook gerust wat minder strak zijn. Al moet de keuken er natuurlijk wel top uit blijven zien. Een goed voorbeeld hiervan is dat grote handgrepen al snel zorgen voor een wat stoerder uiterlijk van de keuken.

Stoere keuken met grote handgrepenDe grote handgrepen zorgen voor een stoerder uiterlijk.

Uw eigen stoere keuken ontwerpen

Bent u eraan toe om uw droomkeuken te ontwerpen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs om gezamenlijk uw wensen om te zetten in een 3D-tekening. Plan een afspraak in om er zeker van te zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u hebben. Uiteraard bent u ook van harte welkom in de (grootste) showroom van Zwolle om inspiratie op te doen!