U-keukens

U-keukens zijn niet alleen te realiseren in grote keukenruimtes. Ook in de middelgrote keukenruimte komt een u-keuken namelijk zeer goed tot zijn recht. Misschien pakken de voordelen van een u-keukenopstelling in een iets kleinere ruimte zelfs wel beter uit!

Praktische en nette u-keukens van Satink

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

U-keukens zijn een van de meest populaire keukenopstellingen in Nederland. Wanneer de ruimte in de woning het toelaat, is de u-keukenopstelling zelfs de meest voorkomende opstelling. En niet onterecht! U-keukens kennen namelijk vele voordelen. Zo is een u-keuken zeer praktisch in gebruik, iets wat in de hedendaagse keuken zeer belangrijk is. We brengen namelijk steeds meer tijd door in de keuken. Een tweede voordeel, is dat elke keukenstijl kan worden gecombineerd met de u-opstelling. Tot slot bieden u-keukens de mogelijkheid voor een trend die we steeds meer zien in Nederland: een werkblad dat tevens als bar wordt gebruikt.

Praktische u-keukens

Het grootste voordeel van een keuken in u-vorm is dat er doorgaans veel ruimte is én toch alles binnen handbereik blijft. Vanuit praktisch oogpunt wordt er namelijk optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Op deze manier wordt koken echt een genot. De u-keuken kan ook aan beide kanten (of één kant) open worden gelaten. Zo wordt er nog meer ruimte gecreëerd en oogt de keuken fris en luchtig (zie onderstaande u-keuken).

U-keuken met open blokken | Satink

Alle stijlen u-keukens

Door de vaak ruime opzet van de u-keuken is het goed mogelijk om elk type keukenstijl in te passen. Keukenstijlen die we vaak tegenkomen bij u-keukens zijn landelijk, modern, design en nostalgisch. Echter is het ook mogelijk om verschillende keukenstijlen met elkaar te combineren. Een voorbeeld hiervan vindt u hieronder, waarbij een moderne u-keuken is gecombineerd met houten elementen.

Moderne u-keuken met houten elementen

U-keuken met bar erin verwerkt

Graag vertellen wij u over een van de laatste keukentrends in Nederland. De keuken wordt in Nederland namelijk steeds meer een woonruimte, in plaats van alleen een ruimte om in te koken. Gepaard met deze verandering gaat ook de steeds groter wordende interesse in een bar in de keuken. Bij u-keukens bestaat het voordeel dat een bar op een eenvoudige wijze is te integreren. Zo wordt de bar meestal geïntegreerd in een van de werkbladen. Laat u over de diverse mogelijkheden informeren door onze adviseurs!

Een u-keuken ontwerpen

Wanneer u eruit bent welke keukenopstelling en -stijl u graag wilt, is de volgende stap om daadwerkelijk een keuken te ontwerpen. Dit zou u kunnen doen met behulp van onze eigen KeukenCreator. Met dit programma kunt u vanuit thuis een ontwerp maken van uw droomkeuken. Mocht u hier aanvullende uitleg bij willen of wilt u een keuken ontwerpen met een van onze adviseurs (uiteraard vrijblijvend), dan kunt u gerust contact met ons opnemen via ons online contactformulier. Uiteraard kunt u ook tijdens openingstijden telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 038 – 454 2975 of loop eens binnen in onze showroom in Zwolle!

Bekijk meer U-keukens